Musikkforeningen med nedtelling til kulturukas heavy finale. «Rock on» var ikke bare Musikkforeningens årlige konsert under kulturuka, men også det showet som avsluttet kulturdagene i Sørreisa. Europes «The Final Countdown» var omtrent like mye en nedtelling til den store finalen som søndagens konsert var.

Musikkforeningen danser og synger seg inn på scenen, alle ikledd hver sitt tradisjonelle rock/metal-kostyme, og teksten som synges til melodien på «Her kommer vinteren», er skrevet av korpsets Jorunn Vollstad. Ja, det er morsomt og en underholdende lek med sjangerens alle klisjeer – men det er alvor fra første tone. Nærmere to timers konsert med en setliste bestående av pop/rock/metal-låter fra de siste fire-fem tiårene er på ingen måte et enkelt repertoar.

Det er et krevende materiale å arrangere, og det skal arbeides musikalsk for å få låter som «Highway Star» og «Burn» til å fremstå tight og velspilt. Sjangeren de har bygd konserten rundt, er dessuten like fasettrik og sammensatt som all musikk for øvrig, og det gjenspeiles også i solistene denne kvelden: Stig-Are Iversen er gentleman-rockeren, som synger «Spinning Wheel» og Joe Cocker.

Han er bindeleddet til det som følger på 70- og 80-tallet: Ingar Steen er heavy metal og synger Van Halen og Deep Purple med like stor innlevelse. Når han og Gudrun Falch tolker Nightwish, er også ett av sjangerens yngste tilskudd, symfonisk metal, presentert. Odd-Arne Storelvmo er gitarhelten som gnistrer på solopartiene. Og Elisabeth Solheim Andrews og Tonje Larsen representerer med «Simply the Best» en av rockens aller sterkeste skikkelser: Tina Turner.

Det er lett å la seg blende av vokalistene, som både i solistroller, som korister, i duetter og i samsang har fått materiale de kan briljere med. Men det er Musikkforeningen som er motoren i denne Mustangen. På en slik kveld er de ikke et korps, men et rockeband – både i stil og repertoar.

Kirsti Karlstad Vaeng, dirigent for Sørreisa musikkforening – også som sangsolist på søndagens storslagne finale for kulturuka 2018. Foto: Arne Ivar Hanssen
Stig-Are Iversen, Ingar Steen og Gudrun Falch i konsertens siste låt. Foto: Arne Ivar Hanssen
Queens største hit fremført av Ingar Steen. Foto: Arne Ivar Hanssen