Ved foten av Børingen og med utsikt over til Vangsvik på Senja ligger Espenes gård idyllisk til. Herfra kommer Terje Espenes, vokalist og gitarist i bandet Jack Stillwater. Moen Kulturlåve i Målselv har vært et vellykket konsept i ett tiår og er på mange måter en selvskreven referanse, mener han:

– Som kulturarbeider selv og forkjemper for gode opplevelser lå det mitt hjerte nærme å skulle følge ideen om å skape en kulturscene i Dyrøy, i kommunen hvor jeg er oppvokst, og på gården jeg kommer fra, sier han.

Idealistisk prosjekt

Låven på Moen er litt større i lengde, men det innvendige rommet er ganske likt. Tidligere har det vært avholdt to bryllup og en større fest i lokalet på Espenes, men ingen kommersielle arrangementer før nå.

– Vi tar sikte på et lokale som med et nøkternt anslag vil kunne romme rundt 225–250. Fra dag én har dette vært et idealistisk prosjekt som ikke handler om økonomisk vinning, men om å skape noe av kulturell verdi. Mye arbeid gjenstår før vi er klare for konsert, derfor planlegger vi å reise opp til Dyrøy i slutten av juni for å klargjøre lokalet til åpningskonsert i juli, forteller Espenes, som selv er bosatt i Buskerud.

Hollow Hearts

Etter litt sondering om hva som kunne være riktig band for åpningen, falt valget på Hollow Hearts fra Tromsø. Bandet ble etablert i desember 2016 og har på kort tid gitt ut singlene «Into The City» og «Loosing Heart», har gjennomført to turnéer samt spilt inn sitt debutalbum, som vil bli utgitt denne våren.

– De er et rykende hot americana-band fra Nord-Norge og har derfor lokal forankring. Som band leverer de innovativ og til tider grensesprengende americana som favner et bredt publikum. Deres liveopptredener har til nå rørt og engasjert publikum, og konsertene har høstet svært gode kritikker, forteller Espenes.

Ikke bare ser han frem til konserten, men håper også at dette er starten på et nytt og viktig kulturelt tilskudd for kommunen og regionen.

– På sikt ønsker vi å ha flere arrangementer av ulik karakter, men i første omgang vektlegger vi musikk. Forhåpentligvis vil mange ha lyst til både å spille og komme som tilskuer til Espenes i årene fremover, sier han.

KULTURLÅVE: Lokalet har vært nyttet til arrangementer før, men ikke til konserter i den størrelsesorden som nå er tenkt. Låven vil kunne romme 225-250. Foto: Elisabeth Poulsen Espenes