Det er første gang «nye» Corner har to forskjellige band til å spille på samme kveld. At det blir slik denne helgen, er for å få inn alle bandene de ønsker seg, i løpet av de få konsertene de arrangerer gjennom ett år:

– Det betyr at konserten begynner en halv time tidligere enn vanlig slik at begge bandene skal få tid til å spille alle låtene de har på repertoaret. Det blir musikk nonstop fra like etter at vi har åpnet dørene, og ut i de sene nattestimer, forteller Beate Moeggen på On the Corner.

Sjel

The Kåran Mean Band er fra Gryllefjord; Cat 2 Go består av medlemmer fra Sørreisa og Senja. Det er første gang Kåran Mean spiller på Finnsnes, mens Cat 2 Go har spilt to ganger tidligere med stor suksess på On The Corner. Både Steinar Halvorsen og Ulf Lange gleder seg til å stå på scenen i et lokale fylt med tradisjon og sjel.

– Sist vi var her, avsluttet vi med å spille «Down On The Corner», smiler Halvorsen i Cat 2 Go.

Crazy Corner

Foran han på kafébordet ligger setlisten for lørdagens gig. Det går en del i blues, bluesrock og folkrock. Lange og Kåran Mean byr på mye á la Pink Floyd, Uriah Heep, Nazareth og ZZ Top. Bandene utfyller hverandre på en god måte, mener Halvorsen. Med oppvekst og ungdom på 70- og 80-tallet ble gamle Corner et naturlig samlingssted. Ikke minst når man begynte å gå på konserter. Lange har selv spilt på gamle Corner. Særlig godt husker han Notodden Bluesband. Stedet her har satt spor etter seg i musikkverdenen – også nasjonalt:

– Visste dere forresten at Notodden Bluesband har en låt som faktisk heter «Crazy Corner»? forteller Lange.

Utvelgelse

I Cat 2 Go er de syv, medregnet lydmannen som er fast med bandet. Kåran Mean er en kvartett. Historien bak navnet er litt intern, forklarer Lange:

– Vi har et hus vi kaller Kåran min-huset, hjemplassen til en som spiller i bandet, og der øver vi, forteller Lange.

On the Corner har hatt rundt seksti konserter på seks år. Det skal være kvalitet når musikken bestemmes, påpeker Moeggen.

– Vi er veldig glad for at Beate vil ha oss hit. Hun er jo litt streng på utvelgelsen, smiler Halvorsen.