Passende nok, siden det nettopp er fra kulturhuset i Sørreisa bandet har sin bakgrunn:

Da kulturhuset i høst markerte sitt 25-årsjubileum, ble Rosie Grønvoll og Elin Synnøve Bråthen spurt om de ville ta musikalsk ansvar for en planlagt musikkpub. Med seg tok de Odd Eivinn Vaeng og Lise og Roy-Frode Løvland, og slik ble kimen sådd til et nytt band som ble stiftet rett etterpå: Sangbar.

Gode erfaringer

– Dermed blir denne konserten Sangbars egentlige debut. Men de gode erfaringene fra første opptreden blir videreført, så førstkommende fredag blir kulturhuset i Sørreisa igjen gjort til en hyggelig «kafé med alle rettigheter» for folk som har lyst til å gå ut, møte andre og høre god musikk, forteller Roy-Frode Løvland.

Det spesielle med Sangbars musikalske konsept er at folkelige, velkjente låter får et nytt og kanskje litt uventet uttrykk i deres fremføringer.

– Mange vil kjenne igjen låtene, både fra moderne og litt tidligere tid, men samtidig bli gledelig overrasket over å få dem servert med en ny vri, tror Løvland.

Tidløse hits

Alle fem i bandet bidrar på vokal, i tillegg til at flere kan bytte på instrumentering. Dermed er det samtidig mange nye muligheter for å servere varierte og tidløse hits med varmt musikalsk hjerte – og musikalsk glimt i øyet.

– Utøverne har jobbet mye med sang og musikk i ulike sammenhenger, og det håper vi vil prege stemningen i konserten – og kvaliteten på det som fremføres.

Eksempler på låter som blir fremført firstemt og med god driv, er blant annet «Riv i hjertet» av Sondre Justad og «First We Take Manhattan» av Leonard Cohen, mens «How Deep is Your Love» av Bee Gees og «E du nord» av Kari Bremnes tilhører den lunere delen av repertoaret.

Smakfullt

– Og kanskje mest for moro skyld har vi også «This Is the Life» av Amy Macdonald og «All About That Bass» av Meghan Trainor.

– Musikken er sangbar, for å si det slik. Da blir det fort både allsang rundt bordene og mulighet for å nyte smakfull musikk i hyggelige omgivelser. Med kaffe og kaker eller bare noe godt å drikke – og god tid til å snakke med folk, sier Løvland.