Selvsagt hadde de med seg dirigent Renate Bjørnstad og mye god hjelp i Malene Bjørnstad-Nicolaisen, men det er faktisk første gang at Kor Artig inviterte til en egen konsertkveld. Sceneerfaring har de imidlertid nok av, de åtte unge koristene: Kor Artig har vært fast innslag både på åpningen av Heimkomstdagan om sommeren og på julekonserten om vinteren, hvor de har sunget, underholdt og sjarmert med sine innslag. Publikum fikk ni sanger på rad før koret sang konsertens første låt, skolesangen, som ekstranummer. Da ble det nesten én times forestilling, med solister, gitarspill og presentasjon av en helt ny sang som koret har øvd inn – og som de fremførte uten playback: «Har du fyr».

Aila Berg Johannessen (7) og Carmen Johannessen Bårdsen (6) var to av konsertens solister.

– Jeg og Carmen synger alene. Sangen heter «Du gjør meg så glad», forklarer Aila.

– Vi tenkte at hvis noen liker oss, kan vi skrive navnet vårt på skjorta deres etter konserten! Da skal vi skrive «Aila og Carmen, Kor Artig», ler hun.

Koret har to Marcus og Martinus-sanger på repertoaret, og «Bjørnstad Twins», som de kaller seg, Malin Johanna Bjørnstad og Kåre Marcus Bjørnstad, fremførte «Radioactive». Som niåringer hører de til de eldste i koret. Blant de yngste er Oda Marie Nilssen. Hun er fire, og har akkurat begynt i koret. Tre øvinger har hun vært på – og så var det rett på konsert. Oda bor på Silsand, men besteforeldrene er fra Tårnelv, og annen hver mandag drar Oda til Rossfjord for å være med Kor Artig på øvingene.

– Det var gudmoren, Ota Solli, som ville ha henne med i koret, forklarer mamma Monika H. Nilssen:

– De har en så flink dirigent, og Oda synes det er så fint å være her. Hun gleder seg hver gang. Og det er ikke så mange andre slike barnekor her i området.

To av kveldens solister, Aila Berg Johannessen (7) og Camen Johannessen Bårdsen (6), som sang «Du gjør meg så glad». Foto: Arne Ivar Hanssen