Du skal høre mye på Finnsnes lørdag:

– Skulle ha gjort dette for ti år siden

– I likhet med Elton John har også jeg blitt 70. Men det tar kanskje en stund før jeg slutter helt!

HØRE MYE Tore Skoglund og Trond Myhre formidlet både humor og folkelig fortellertradisjon i sin populære TV-serie fra Rorbua. Lørdag står paret med gjester på scenen i kulturhuset.  Foto: Arne Ivar Hanssen

kultur

Lørdag står Tore Skoglund og Trond Myhre på scenen på Finnsnes. Plakaten til den humørfylte forestillingen slår faktisk vemodig fast at det er siste sjanse til å høre mye – før det er for sent. Det er en tid for alt – også i artistverdenen. Det har ikke manglet på tilbud de siste årene om å ta opp tråden fra da de siste programmene ble sendt fra Rorbua for fjorten år siden, og kan hende var dette noe man skulle ha gjort for ti år siden, tenker Skoglund. «Du skal høre mye» er blitt kjørt for fulle hus de siste månedene.


Nå skal du endelig få høre mer i Kulturhuset

Nesten 16 år etter at NRK-programmet «Du skal høre mye» gikk av lufta, skal Tore Skoglund og makker Trond Myhre med gjester, blåse liv i konseptet når de står på Finnsnes kulturhus i mars.

– I likhet med Elton John er jeg blitt 70. Men i likhet med han tar det kanskje også en stund før jeg slutter helt, ler Skoglund.

Fans

Gjennom tre tiår og hundrevis av programmer presenterte Skoglund og pianist Myhre hundrevis av gjester og tusenvis av historier. Til Finnsnes har de med seg blant annet Torgeir Schau og Hasse Thorbjørnsen. Thorbjørnsen var med i den første runden av TV-programmet. Erling Stangnes skal holde kjøssekurs, basert på broren Helge Stangnes’ tekst. Blant de yngre er Lars-Kristian Kristoffersen fra Rognan og Charlotte Jensen – Kristoffersen med bakgrunn fra «Alt for Rognan». Når de nå har turnert med jubileumsforestillingen, er det selvsagt morsomt å få den gamle fansen tilbake i publikummet, konstaterer Skoglund. Men enda bedre er det å se at den yngre generasjonen også kommer. De som faktisk ikke var født da de første TV-programmene i den populære serien ble sendt.