Naturlig nok når tittelen er «Rock on» og setlista består av klassikere fra Queen, Deep Purple, Tina Turner og Elton John. Ikke bare er det en konsert med et spenstig repertoar; det blir også selve avslutningen av en lang kulturuke i Sørreisa. Det er lite tvil om at det blir en høyoktan konsertopplevelse – også for solistene, som gjennom Musikkforeningen får møtes på en litt annen musikalsk arena. Elisabeth Solheim Andrews, Tonje Larsen, Gudrun Falch og Stig-Are Iversen gleder seg.

– Det er artig å møte andre solister som man normalt kanskje ikke jobber med. Jeg og Tonje synger mye i lag, jeg og Stig-Are har sunget sammen, og Gudrun vet jeg selvsagt godt om, men vi har aldri vært på samme prosjekt før. Tonje og jeg har heller aldri sunget med Musikkforeningen, og vi gleder oss masse, sier Andrews.

– Det er jo Kirsti (Karlstad Vaeng, Musikkforeningens dirigent) som har ført oss sammen. Rocke-repertoaret er deres initiativ – og de hadde lyst å gjøre noe annet denne gangen, forteller Falch.

Det beste fra to verdener

I tillegg til de fire kommer også en utflyttet sørreisaværing hjem for å løfte taket i salen: Ingar Steen, som selv nærmest vokste opp i kulturhuset, med band og konserter, og nå stiller sterkt på vokal. Med seg har både korps og sangsolister Odd-Arne Storelvmo på gitar. Og det er ikke så ofte at du kan gå på en konsert å få det absolutt beste fra to verdener: Et korps med trøkk, vokalister i toppklasse og en gitarist som kan rive en gitarsolo det gnistrer av.

– Musikken bygger møter, påpeker Iversen.

Full fart

Har du for øvrig bakgrunn fra band, merker du straks forskjellen når det sitter en kraftig blåserekke rett bak ryggen din.

– Når man ikke er så aktiv som musiker lenger, er det utrolig artig å være med på noe sånt. Musikkforeningen gjør det hele spesielt fordi det er noe helt annet med å opptre med et korps enn et vanlig komp.

– Dette repertoaret er også annerledes enn det man forbinder med korps. Dette er det full fart i, smiler Iversen.

GITARIST: Odd-Arne Storelvmo leverer gitarsoloer det gnistrer av – på konserten får han flere låter å boltre seg på. Foto: Arne Ivar Hanssen
VOKAL: Har du sunget mye i band, merker du straks forskjellen når du har et helt korps i ryggen i stedet for et vanlig komp. Foto: Arne Ivar Hanssen