24 konserter fordelt på tre dager: Annonsert er allerede viseduoen To Rustne Herrer, med Ole Paus og Jonas Fjeld, afghanske Hamid Sakhizada, singer/songwriteren Thomas Dybdahl, jazzensemblet Sigurd Hole Trio, roots/americanabandet Hollow Hearts, den norsk-argentinske tangokvinttten El Muro, rapduoen Nuorta & Louisa og minneforestillingen «Arven etter Jan Arvid».

Resten

Nå er også resten av programmet for Kråkeslottfestivalen sluppet: Til Senja kommer Hovedøen Social Club, Pål-Are Bakksjø, Eivind Valnes og Dag Erik Pedersen, Midt-Troms Brass, popduoen Konradsen – og dessuten blir det intimkonserter med artist Marthe Valle, visesanger Ragnar Olsen, bandoneonist Åsbjørg Ryeng og midnattskonsert med kontrabassvirtuos Sigurd Hole.

Tradisjonen tro er det gratis åpningskonsert på kaia lørdag formiddag, denne gangen med det nyoppstartede Midt-Troms Brass. De er regionens yngste korps, etablert i 2014 etter initiativ fra Line Magnussen og Jarle Hegstad, som ønsket å skape en arena for større musikalske utfordringer for korpsinteresserte ungdom og voksne i Midt-Troms. Midt-Troms Brass teller i dag 35 medlemmer, fordelt på musikanter fra en rekke andre korps i nærområdet.

Ferske låter

Det er den hårfine balansen mellom treffsikker humor og de myke øyeblikkene som gjør at Pål-Are Bakksjø har vokst frem som en nordnorsk publikumsfavoritt de siste årene. Da bodømusikeren med røtter på Helgelandskysten i fjor ga ut albumet Omveien, sannheten og livet, ble låtene «Koreapanel» og «Tynn symfoni» raskt allemannseie.

Det siste året har musikken hans funnet veien til Honningsvåg i nord til Josefine visescene i Oslo, besøkt festivaler som Stavanger Vise- og poesifestival, Nordland musikkfestuke, Smeltedigelen i Mo i Rana og Lofotjazz. Når Bakksjø besøker Bøvær i sommer, har han også med et knippe helt ferske sanger som skal ut på plate til høsten.

Latinjazz

Hovedøen Social Club startet som et eksperiment initiert av tusenkunstner og multiinstrumentalist Sverre Indris Joner. Med den cubanskfødte vokalisten Sergio Gonzalez i front henter bandet frem klassikere som «Tanta til Beate», «Voi voi» og «Romeo» og fremfører dem med blåsere, timbales og synkopert polyrytmikk. Hovedøen består av velrenommerte musikere fra det norske latinjazzmiljøet, med bakgrunn i band som Electrocutango, La Descarga, Afro Cuban All Stars og det danske kringkastingsorkesteret.

Kraft & Kultur

Duoen Glenn-Kåre’s består av sivilingeniør Halvor Kjærås og visesanger Pål Moddi Knutsen. De deler en brennende fascinasjon for turbiner, smelteovner, stål og skrapgods. Paret blander miljøengasjement med teknisk kompetanse, humor og fengende melodier. Med høyt turtall og engasjerende iver underholder og underviser de to om energi- og miljøpolitiske spørsmål som om det var den selvsagte lørdagsunderholdning for familien.

Så langt har Glenn-Kåre’s opptrådt både i gamle Norsk Jernverks historiske lokaler og i Operahusets vestibyle foran hundrevis av henrykte vannkraftingeniører.

På Kråkeslottet stiller de på festivalens minste og mest intime scene for en time i tungindustriens tegn.

Pål-Are Bakksjø stiller med helt ferske låter – som til høsten skal ut på hans neste album. Foto: Privat
Marthe Valle kommer tilbake til Kråkeslottfestivalen, også i år med intimkonsert. Foto: Asamariacom