Det er gla’gospel i ordets beste betydning trioen Ackles, Flaata og Busk presenterer i Finnsnes kirke, slik de gjorde på turneen i 2015 og fylte konsertsaler over hele landet. Hvert sted har de et samarbeid med et lokalt kor, og på Finsnnes er det nabokommunens damekor som trår til.

– Dette er så flott musikk, og det er også musikk for dem som ikke nødvendigvis liker Elvis. Det er gospel med skikelig trøkk, og du skal være veldig avbalansert for ikke å bli revet med, smiler Gunn Jakobsen.

– Her får man dessuten høre de låtene han kanskje ikke er mest kjent for, men som har betydd mye for han – og som har inspirert han, påpeker Karine Alvestad, leder for Sørreissa damekor.

Perler

Mye av Elvis sitt faste materiale er naturligvis representert, men med en så stor katalog som det han hadde, blir det også en del skjulte perler, forteller Jakobsen. Koret gjør seks låter sammen med Ackles/Flaata/Busk og har i tillegg tre egne. «Oh Happy Day» og «American Trilogy» er selvskrevne, men mange vil kanskje både stusse litt – og glede seg over – at også Paul Simons «Bridge Over Troubled Water er på setlisten. Det er heller ikke til å legge skjul på at det kaster en ekstra glans over en konsertopplevelse å få opptre med tre så nasjonalt profilerte artister. Men koristene fra Sørreisa vet så godt hvordan de selv skal skinne fra scenen.

– Egentlig passet det fint for oss å gjøre dette: I koret arbeider vi nå med et Andrews Sisters-repertoar, så vi er litt inne i 50-60-talls-stilen. Både med kjoler og stæsj, ler Jakobsen.

Fin gjeng

Koret teller i dag 28 medlemmer, og selv er hun ett av de siste tilskuddene i rekkene: Jakobsen begynte i høst.

– Dette er en så fin gjeng, og dirigenten vår, Lise Løvland, er den som gjør at vi blir en så fin gjeng. Hun er trygg, hun er flink, og hun får oss til å tro at vi er flinke, sier Jakobsen.

– Det er jo henne vi kan takke for alt dette, og vi vet om mange som vil i kirka på onsdag, smiler Alvestad.

trøkk: Sørreisa damekor har flere prosjekter i tiden fremover – men først ut er Elvis-gospel. Foto: Arne Ivar Hanssen Foto: Arne Ivar Hanssen
trøkk: Paal Flaata og Stephen Ackles, her fra en av konsertene i 2015. Foto: John Henry Storhaug Foto: John Henry Storhaug