Det er bare tre hundre sitteplasser i kulturhuset i Salangen – og tre hundre billetter som legges ut for salg. De billettene tror Krister Viken i U rock Productions det blir rift om.

– Opprinnelig var det Christer Møller i Salangen som hadde ideen om å få Mezzoforte til Sjøvegan. Jeg sa vi kunne ringe og høre – ! Men jeg ringte, og siden har vi arbeidet et par måneder med å få det hele i orden, forteller Viken.

Større scener

Han er selv stor-fan og ser frem til å møte bandet i produsent-rollen. På Sjøvegan er Møller lokal arrangør, mens André Stifjell har ansvar for teknisk produksjon.

– Første gang jeg hørte dem live, var i 1985. Da spilte de i Maritim Hall i Haugesund, akkurat i den tiden de var blitt store med «Garden Party» og var som pop-stjerner å regne. Siden har jeg hørt dem flere ganger, på større scener i Oslo, men at vi nå har greid å få dem hit, er ganske spesielt, sier Viken.

At islandske Mezzoforte nå returnerer til Norge i 2018, er blant annet for å feire 40-års jubileet. Bandet ble dannet i 1977, og med albumet Surprise Surprise fra 1982 tok de steget opp i øverste divisjon. Med sin elegante, instrumentale jazz/funk/fusion var de det første islandske bandet som oppnådde internasjonal suksess. Mezzoforte er kjent for sine kvaliteter som liveband og imponerer stort med samspill, presisjon og ikke minst soloprestasjoner.

Intimkonsert

Mezzoforte turnerer fortsatt verden rundt og spiller for fulle hus. I Salangen stiller bandet med de fire originalmedlemmene Fridrik Karlsson, Eythor Gunnarsson, Gulli Briem og Johann Asmundsson. Med seg har de også svenske Jonas Wall på saksofon.

– At de fremdeles er originalbandet, er helt utrolig. Dette blir en spesiell kveld. Kulturhuset tar jo bare tre hundre – så det blir nesten som en intimkonsert, smiler Viken.