Elever inviterer til kafe og boklansering

Torsdag inviterer elever fra ungdomstrinnet til kulturkafé i Brøstadbotn. Der blir det også relansering av Jeg glemmer aldri.

Bok- og kulturkafé: Torsdag inviterer elever fra ungdomstrinnet i Dyrøy til kulturkafé i Nordavindshagen og relansering av boken Jeg glemmer aldri. Noen av elevene vil lese tekstene sine fra boken – og Lise Løvland være musikalsk stemningssetter.   Foto: Trygve Skipenes Østrem

kultur

Boken Jeg glemmer aldri. Tekster fra et levd liv ble lansert tidligere i januar på omsorgssenteret på et åpent arrangementet, der elevene leste høyt fra tekstene de har arbeidet med, og Lise Løvland bidro musikalsk med låter tilpasset tema. Nå ønsker de at flere skal få muligheten til å oppleve både bok og kulturmøt mellom den eldre og den yngre generasjonen. Denne gangen er det niende klasse selv som står for både underholdning og servering, forteller Anna Starr Dalgård, kulturskolerektor i Dyrøy kommune.

– I Nordavindshagen er det også plass til flere i publikummet, og jeg tror mange vil høre historiene og støtte niendeklassen – som får beholde inntektene til klasseturen sin, forteller Dalgård.

Skriveprosjekt

Jeg glemmer aldri er resultatet av et skriveprosjekt gjennom Den kulturelle spaserstokken. Der har de eldre delt historier, minner og refleksjoner med elever som har hjulpet dem å få tekstene skrevet ned: I mars 2017 samlet det seg en gruppe eldre og en gruppe elever fra Elvetun skole sammen med forfatter Rebekka Broks Liabø i workshopen «Snakk for deg sjøl». Skriveprosjektet ble så positivt tatt imot at det ble utvidet: Med midler fra Helsedirektoratet ble det mulig å holde flere verksted utover høsten, og nye historier ble delt.

– Det ble fullsatt i bestestua på omsorgssenteret da vi holdt boklanseringen i januar. Det var så mange som ble berørt av lokale historiene fra boken med Lise sin musikk – og mange som ville høre mer. Det er noe ekstra sterkt med historier og minner fra folk man kjenner eller har kanskje vokst opp med, sier Dalgård.

Delt videre

– En av dem som deltok i prosjektet og gav oss noen veldig sterke historier, er gått bort siden boken ble gitt ut. Da kjenner man at man er heldig som har fått skrevet ned og delt videre hennes minner om hvordan det var å vokse opp i Dyrøy på trettitallet, forteller Dalgård.