– Skal vi skru ned musikken litt? Det er egentlig vi alle sammen som styrer den, forklarer Tara Westphal Sandeggen (13).

Det er tidlig på fredagskvelden foreløpig, men noen er allerede kommet. Det er godt å ha et sted å være, mener Stine Eriksen (13) og Ingeborg Elida Benjaminsen (13).

– Vi slipper å henge på senteret. Her kan vi høre på musikk og være sosiale, forteller de.

Det er første kvelden at lokalene i underetasjen tas i bruk, med biljard og bordtennisbord.

– De har tenkt at vi ungdommen skal få dekorere der nede, slik at vi får bestemme hvordan det skal se ut, forteller Tara.

Det er gjerne finnsnesværinger, senjaværinger og noen fra Bardufoss og Sørreisa som pleier å komme innom. Det vises godt at det ikke er så mange slike tilbud i området, mener Ingeborg.

– Det gamle ungdomshuset ble jo lagt ned. Da er det bra at de fikk et nytt et sted.

Aldersssammensetning

Sander Jakobsen Ludvigsen (18) har selv kjørt til Finnsnes fra Dyrøy og er glad for at det igjen finnes et slikt tilbud.

– Det er ingen andre ordentlige klubber som har åpent hver dag – som her. Alderssammensetningen er fra 13 til 19. Det kan kanskje virke som en stor forskjell, men det kan være greit for å de yngste å være sammen med de eldre. Nå har vi fått biljard og bordtennis her nede, men oppe har vi hatt Playstation lenge. Det er alltid noe å gjøre her, sier han.

Ylva Westphal Nyberg og Tommy Viken er frivillige – og opptatt av at ungdommen får et eget sted hvor de trives. Ungdommen selv liker at det er ordnet med pynt, og er flinke til å ta vare på lokalet, mener de.

Interesse

– Det er kjempeinteresse for å være her. Siden vi åpnet, har det vært folk her hver eneste ettermiddag. De etterspør enda lengre åpningstider. Jeg har hatt ungdommer som har ringt og spurt om vi har åpent lørdagskveldene.

– Jeg tar det som et tegn på at de trengte denne plassen, forteller Ylva Westphal Nyberg.

SIOSIALT: Finnsnes Forum sine lokaler i det gamle posthuset innbyr til å være en møteplass. Foto: Arne Ivar Hanssen
GLAD FOR TILBUD: Sander Jakobsen Ludvigsen (18) har kjørt fra Dyrøy og er glad for at tilbudet på Finnsnes finnes. Foto: Arne Ivar Hanssen