Avgjørelsen om å stille i pysjamas eller slåbrok er selvfølgelig valgfri, påpeker Vangsvik Open-komiteen i en pressemelding. Komiteen håper likevel at folk stiller "morgenkledte" på Joker-butikken 10. mars når åpningsseremonien går av stabelen på morgenen.

"For moro skyld", skriver Joakim Åsali på vegne av komiteen.

Tradisjonen tro er det Tranøy-kveita som skal "åpne ballet", men hvem som skal innta kveitekostymet og foreta det ærerike oppdraget holdes hemmelig inntil selve dagen.

Miniversjon

Dette er syvende gang bygdearrangementet Vangsvik Open, som er et samarbeid mellom ulike lag og forening, stelles i stand. I pressemeldinga opplyses det at årets utgave av arrangementet blir en miniversjon, hvor alle arrangementene er samlet over to dager, 10.-11. mars.

"En del av programpostene gjentas hvert år, som for eksempel frokost på Joker og «Under open himmel»-gudstjeneste . Vi kan også friste med blant annet loppemarked på Anna-stua og Internasjonal kafè med smaker fra mange forskjellige land og kulturer på bygdehuset".

Humor på pubkvelden

Lørdag kveld blir det pubkveld på samfunnshuset i Vangsvik. Tema der i år blir humor.

"Her skal vi forsøke å få til vår egen versjon av «Du skal høre mye». Her har vi noen gode historier på plass, men her kan hvem som vil gripe mikrofonen og dra en humoristisk historie/vits/monolog.", heter det i pressemeldinga.

Under pubkvelden vil bygdeprisen deles ut.

For øvrig legges det opp til flere utendørs-aktiviteter under Vangsvik Open — ski-stafett, med store og små på samme lag, koll-open skihytte på Vangsvik-fjellet og isfiske-konkurranse på Storvatnet.

"Vi håper på fint vær, godt føre og fiske-lykke".

Hvem som skal innta kveitekostymet og åpne årets Vangsvik Open er hemmelig. I 2012 var det daværende ordfører i Tranøy kommune, Odd Arne Andreassen, som fikk det ærefulle oppdraget. Foto: Stian Andre Lund
Mange møtte opp og stemninga var god på nærbutikken Joker da det ble servert klappkaker med brunost eller sirup under Vangsvik Open i 2016. Foto: Reidar Ingebrigtsen