Det er nesten så Ellinor Sarnes og Liv Steffensen må klype seg i armen. Det er ikke alle kafeer, heller ikke mange kulturhus, som kan ønske velkommen til en konsert med en av de aller viktigste i norsk popmusikk: Asbjørn «ASA» Krogtoft. Og det er faktisk aller første gang Krogtoft gjør en soloturné, opplyser manager Bjørn Terje Bråten. Her vil han gjøre ASA-låter, litt Dylan og noen covers, Settingen blir like nær som det gode lokalet på torget innbyr til: Krogtoft reiser rundt kun med en perkusjonist og seg selv. Den 24. august står han på scenen på Finnsnes.

– Han er jo en levende legende. I år fyller han 70 – og feirer med konserter spredt ut over hele året, sier Sarnes.

Med bursdag 13. august er det nært på konserten på torget.

– Det var en sjanse vi ikke kunne la gå fra oss, smiler hun.

Anerkjent

Krogtoft, med artistnavnet ASA, var frontfigur i gruppene 1-2-6 og Taboo før han fortsatte platekarrieren som soloartist. Han overtok også som vokalist i Popol Ace etter Jahn Teigen. I dag er han kjent for en av de mest populære og anerkjente komposisjoner innenfor norsk pop/rock: «Graveyard Paradise».

– Dette er fra gullalderen til norsk pop. Vi gleder oss virkelig, sier Sarnes og Steffensen.

Renommé

At det nettopp er Fruene på torget som får æren av å være vertskap for konserten, har sin spesielle bakgrunn: Manageren forhørte seg om hvilke lokaler som ville være egnet. Da ble kafeen foreslått. Dét sier mye om hvilket renommé Fruene på torget faktisk har fått i artistnorge. Her blir de tilbydd en konsertscene som ivaretar den intime atmosfæren og den nære kontakten både for publikum og artister. Her er ingen oppbygd scene, det er små avstander i lokalet, og du får et helt annet forhold til artisten du møter.

Bestemorstue

– Du føler at du kjenner dem som har konsert her, og kan om så gå rundt og prate med artisten etterpå. Det blir nært. Det er som om du får artisten hjem i en stor bestemorstue!

– Vi får stadig flere forespørsler, og dette er et lokale som passer for denne typen konserter, smiler Sarnes.

solokarriere: Et lite utvalg av ASAs singler fra hans omfattende og populære solokarriere. Foto: Arne Ivar Hanssen