Totalt er det mottatt søknader fra 19 kommuner med et totalt søknadsbeløp på i overkant av 2,4 millioner kroner. Alle 19 kommunene får et beløp, og den totale summen blir 1.190 millioner kroner, kommer det frem i en pressemelding.

– Det viser at kommunene har et stort engasjement for at de eldre skal få en meningsfull og berikende hverdag fylt med gode kulturopplevelser, sier fylkesråd for kultur og næring, Sigrid Ina Simonsen (Ap), i pressemeldingen.

Forutsetningen for tildelingen er at tilbudet skal komme alle eldre til gode, spesielt de som er på institusjoner. I tillegg skal det også gis mulighet for at hjemmeboende eldre får anledning til å delta.

Fordelingen av tilskuddet er foretatt på bakgrunn av søknader fra kommunene i kombinasjon med prosentvis fordeling ut i fra antall eldre i hver kommune.

– Fylkeskommunen oppfordrer kommunene til å samarbeide med kunstnere, kunst- og kulturinstitusjoner og andre kulturaktører lokalt og regionalt. Det jobbes målrettet for å kunne benytte flere av DKS-produksjonene (Den kulturelle skolesekken) i DKSS, dette vil kunne bidra til et større mangfold og bedre utnyttelse av ressursene, sier Simonsen.

I Midt-Troms får følgende kommuner støtte:

Kommune            Beløp i kroner

Bardu                    35.000

Dyrøy                    22.000

Lavangen*            16.000

Lenvik                   90.000

Målselv                 65.000

Salangen*             25.000

Sørreisa                30.000

Torsken                20.000

Tranøy                  23.000

* Salangen og Lavangen samarbeider.