Vant pris under internasjonal filmfestival

Robin Jensens kortfilm "Det trygge huset" er tildelt utmerkelsen beste europeiske barnedokumentar 2017 på filmfestivalen i Berlin.

Prisbelønt: Robin Jensen, opprinnelig fra Brøstadbotn, er tildelt «The ECFA Award 2018 for Best European Documentary for Children of 2017» for Det trygge huset. 

kultur

Regissør Robin Jensen er opprinnelig fra Dyrøy og har de siste to tiårene høstet mye anerkjennelse for sine produksjoner. Nå har Europen Children’s Film Association tildelt han «The ECFA Award 2018 for Best European Documentary for Children of 2017» for animasjonsfilmen "Det trygge huset".

Filmen, med internasjonal tittel "The Shelter", er produsert av Mikrofilm AS ved Lise Fearnley. I filmen møter vi barn som har søkt tilflukt på krisesenteret i Salten, Nordland, etter å ha rømt fra vold og utrygghet, skriver Norsk animasjon på sine nettsider.

Barnedokumentar

"Det trygge huset" hadde premiere under Kortfilmfestivalen i Grimstad i juni 2017. I høst vant den pris for beste barnedokumentar under filmfestivalen i Duisburg, og det er denne prisen som har kvalifisert den til ECFAs hovedpris. Kortfilmen har vunnet frem i konkurranse med alle ECFA-vinnere fra ulike europeiske festivaler i 2017 og er nå blitt stående som fjorårets aller beste europeiske barnedokumentar, skriver Norsk animasjon.

Mikrofilm ble etablert i 1996 og er blant Norges mest erfarne animasjonsprodusenter. I 2007 vant selskapet og regissør Torill Kove Oscar for beste animerte kortfilm med "Den danske dikteren", og ble nominert igjen i 2015 med "Koves Moulton og meg".

Prisutdelingen fant sted i forbindelse med Berlinalen, og selve utmerkelsen ble overrakt lørdag 17. februar i Berlin.

Animasjon

Robin Jensen er født i 1978, er opprinnelig fra Brøstadbotn og arbeider i dag som manusforfatter og regissør med base i Oslo. Han startet sin karriere ved høgskolen i Volda, hvor han tok utdannelse innen animasjon- og dokumentarfilm. Han fortsatte ved kunsthøgskolen i Oslo, hvor han fullførte en bachelor i grafisk design.

Han har skrevet og regissert flere kortfilmer som har deltatt på ulike festivaler, både nasjonalt og internasjonalt, blant annet Den norske kortfilmfestivalen i Grimstad, Tromsø internasjonale, Bergen internasjonale, Nordisk panorama, ShortShorts Film Festival Asia i Tokyo, Worldwide Short Film Festival Toronto og Filmfest Dresden, ifølge Jensens egne nettsider.