Bandet, som turnerte over hele landsdelen på 90-tallet, hadde ikke spilt sammen på 18 år da de bokstavelig talt fant tonen igjen før jul. I 1996 ga de ut en singel – og nå, 22 år senere, ønsket de å samle egne låter på en live-innspilling. Både fredag og lørdag blir det liveopptak på Hugos Pub på Finnsnes.

– Å krampøve til bare én kveld, og så oppleve at det kanskje ikke blir helt som vi hadde tenkt, er ikke noe særlig. Derfor har vi to kvelder, for da vet vi at det blir bedre, forteller Leif Jakobsen.

– Og når vi først skulle gjøre innspillingen, ville vi gjøre det ordentlig. Du får ikke samme stemningen på et slikt opptak uten publikum.

Stemning

Samlebandets besetning er Leif Jakobsen på vokal og gitar, Arnfinn Simonsen på tangenter, Kurt Simonsen på trommer og Fred Jørgen Kampevoll på bass. Til helgen er det Audiopartner AS og Freddy Andersen fra Gratangen som skal sørge for å forevige kvartetten på tape. Han er en dyktig fyr, nikker bandet.

– Vi ønsker oss mye publikum og god live-stemning. Det er så mye artigere når du får folket med på låtene. Og da blir det også lettere for oss som spiller. Det går mer av seg selv, forteller Kurt.

Repertoar

Mye av repertoaret er hentet fra bandets egen låtkatalog.

– Vi har en ti-tolv av våre sanger – omtrent en god time eget materiale, og så en god time Creedence Clearwater Revival av det som vi brukte å gjøre på scenen, sier Leif.

– Da gjør vi også Creedence så autentisk som vi klarer.

Samlebandet startet opp for et kvart århundre siden, i 1993, og turnévirksomheten var hektisk i årene som fulgte. Bandet fikk snart et velfortjent renommé som publikumsmagnet. Det var stort sett fullt hus når Samlebandet stod på scenen.

Det krevde mye å stille på spillejobb hver eneste helg. I år 2000, etter mange mil på landeveien og lange spilleøkter i helgene, bestemte de seg for å legge opp.

Men i fjor begynte noen å legge ut bandets slagere på Facebook. Snart kom også forespørselen om en mulig gjenforening.

– Nei, det er nok ikke snakk om et permanent comeback, og vi skal ikke ut på veien med bandet igjen. Men vi har Rossfjordrocken til sommeren, og det er en artig happening som vi gleder oss til. Da spiller vi jo lørdagskvelden, forteller de.

For bandets medlemmer handler det like mye om å treffe hverandre som å finne tilbake igjen til det musikalske.

– Vi har faktisk ikke hatt så mye omgang siden vi sluttet å spille sammen. Vi har mest bare vært på hils på veien, forteller Kurt.

– Noe av det fineste var å få kontakten igjen. Vi oppdaget at dette var folk vi hadde savnet å være sammen med.

Da var det også godt å finne tilbake til kjemien som en gang hadde vært.

– På den første øvingen fikk jeg gåsehud. Det var ordentlig rart, innrømmer Leif.

Åran går

Nå skal live-albumet lanseres så snart det er ferdigmikset. Samlebandet ga ut en singel i 1996 med tittelen «Åran går».

– Det har de sannelig gjort, konstaterer Leif lakonisk.

Men låten sitter som et skudd når de spiller den i øvingslokalet.

– Kanskje live-albumet kan hete «Åran har gått»! ler Arnfinn.