Et tilbud mange har etterlyst:

Blåser nytt liv i mølje- og boknafeskfestivalen

Helga 2. – 3. mars inviterer Skreien Spiseri til Mølje- og boknafesk-festival i Gryllefjord. Allerede nå har flere utflyttede senjaværinger booket seg inn.

FESTIVAL Skreien Spiseri viderefører mølje- og buknafesk-festivalen. Helga 2. – 3. mars inviterer Birgit og Bengt Øynes til det beste havet har av råvarer – i en ramme av musikk og sosialt lag. 

BAND Ølhunnan, her fra en tidligere konsert, spiller opp fredagskvelden. 

ENTERTAINER Alfred Aronsen står på scenen i Gryllefjord lørdag 3. mars. 

kultur

Når Skreien Spiseri i Gryllefjord nå viderefører tradisjonen med mølje- og buknafestivalen, er det ikke minst med bakgrunn i ønske fra både bygdefolket og utflyttede senjaværinger, forteller Bengt Øynes.

– Festivalen var en årelang tradisjon som tidligere eier av Ølningen, Lars Torbjørn Stenholdt, innførte. Det festivalkonseptet er det mange som har etterlyst, og det ønsker vi med Skreien Spiseri å ta med oss videre.

– Allerede nå har vi en 10-12 fra Sørlandet og Østlandet – utflyttede gryllefjæringer! – som har booket seg inn og kommer oppover for å samles i Gryllefjorden denne helga, sier Øynes.

Tradisjonsmat

Som festivalnavnet tilsier legges det opp til en helg hvor det det aller beste havet har å by på, blir servert. I tillegg er det også i en festivalramme av musikk og sosialt lag. Fredag spiller Ølhunnan; lørdag er det pianoentertainer Alfred Aronsen som står for underholdningen. Skreien Spiseri sørger for menyen med mølje på fredag, boknafisk og alt tilbehør på lørdag.

– Det er musikk, og det er god tradisjonsmat fra yttersida. Fredag har vi også Senja bryggeri innom med ølsmaking, og da tester vi produkter som skal passe til våre matretter, forteller Øynes.

Videreutvikle

Alfred Aronsen har turnert i Norge siden 1994 og har spilt i alt fra pianobarer og puber til brylluper og andre private eventer med et repertoar som inkluderer alt fra fra evergreens til de siste listetoppene. Trioen Ølhunnan, med en forkjærlighet for norsk rock, består av Magne Brynjulfsen på trommer, Leif Jakobsen på gitar og vokal, og Arnstein Holmstad på bass.

Den kulturelle rammen tenker arrangørene å ta med seg videre – også i andre kunstuttrykk.

– Nå er det første gang vi kjører festivalen, men planen er å videreutvikle konseptet, også med tanke på at lokale kunstnere kan vise frem sine verk og ha utstillinger når vi har disse helgene, sier Bengt Øynes.