Presentasjon hos Fruene på torget:

Unike reisebilder

Torsdag kveld – på Fruene på torget – presenterer Hanne Renland film og bilder fra sin fantastiske sykkeltur gjennom Tanzania.

skjønnhet: Hanne Renland, Kristin Jakobsen og Jon Petter Stangnes presenterer bilder og film fra sin sykkeltur gjennom Tanzania. Begge foto: Hanne Renland  Foto: Hanne Renland

lunsj: Kristin Jakobsen, Jon Petter Stangnes og Hanne Renland fra en lunsjpause under sykkelturen.  Foto: Hanne Renland

kultur

Presentasjonen gjør hun i samarbeid med Kristin Jakobsen og Jon Petter Stangnes, som var reisefølge på sykkelturen gjennom Afrika. Renland hadde allerede syklet gjennom Nord-Afrika for noen år siden da hun ble syk og ikke fikk fullført etappen gjennom Tanzania.

Den delen av reisen var det hun nå gjennomførte i november 2017.

Go pro-kamera

– Vi startet nord i Tanzania, syklet sørover og mot sørvest før vi endte i Mbamba Bay, hvor vi ble mottatt som kongelige med sang og dans. Filmen er blant annet satt sammen av materialet fra go pro-kameraet som jeg har hatt på sykkelhjelmen. Jeg har gjort denne presentasjonen en gang før på Grasmyr grendehus, nettopp med ønske om å ta publikum med på turen og gi dem del i sykkel-opplevelsen. Tilbakemeldingen var at de hadde vært med! smiler Renland.

Da hun etterpå var i kontakt med kafeen Fruene på torget, ønsket de seg en slik presentasjon på Finnsnes også.

– Når det gjelder presentasjonen: Ett er selve sykkelturen og alt den innebærer med organisering, følgebiler og så videre. Noe annet er de inntrykkene du får når du reiser slik gjennom et helt kontinent: Kulturen, fattigdommen, folks verdighet i fattigdommen, gleden og gjestfriheten vi ble møtt med, forteller Renland.

Tanzaniaprosjektet

Hanne Renland er leder for Tanzaniaprosjektet i Lenvik, et prosjekt som blant annet har hatt støtte fra Norad og har rehabilitert fem ungdomsskoler og en yrkesskole i Tanzania. Fra tidligere er også to ungdomsskoler og to barneskoler blitt rehabilitert, samtidig som det er blitt reist og satt i drift en yrkesskole for vanskeligstilte unge jenter. Prosjektet har nå fokus på rehabilitering av alle de førti barneskolene i samme skoledistrikt.

Ved å sykle gjennom et helt land får du en helt annen tilnærming til skjønnheten i en storslått natur, men også til de utfordringene som ligger i et landskap sør for ekvator.

– Sykkelruten vår skulle være på 1520 kilometer – men ble litt kortere enn vi hadde planlagt, både på grunn av tsetseflueangrep og noen heavy regnskurer, sier Renland.