Jazztrio tar turen til Kråkeslottfestivalen

Med Sigurd Hole Trio er enda en artist klar for Kråkeslottfestivalen.

trio: Sigurd Hole kommer tilbake til Kråkeslottet, i år med sin trio bestående av fiolinist Håkon Aase og trommeslager Jarle Vesperstad. Foto: Presse  Foto: Pressefoto

kultur

Til Kråkeslottfestivalen 8. – 10. juni kommer Sigurd Hole som komponist og frontmann i sin egen Sigurd Hole Trio. Hole har besøkt Kråkeslottfestivalen tidligere, da som kontrabassist i hedmarksprosjektet Staistua. Denne gangen er det med sine egne komposisjoner.

Tidligere har festivalen gjort det kjent at "To rustne herrer" kommer.

Improvisjonsbasert

På overflaten er Hole noe av det norskeste du finner, men med sitt siste trioprosjekt har østerdølen tatt steget ut i den store verden: Sammen med fiolinist Håkon Aase og trommeslager Jarle Vesperstad har han latt seg inspirere av musikkuttrykk med adresse langt vekk fra hjemstedet i Hedmark, skriver Kråkeslottfestivalen:

Sigurd Hole Trio henter inspirasjon fra både den arabiske kulturarven, indisk tradisjonsmusikk og norsk folkemusikk, og kombinerer med egne, improvisjonsbaserte uttrykk. Resultatet er lekkert og lekent på én gang; en unik blanding av østlige og vestlige klanger, eller en form for «grenseløs kammermusikk», som bandet selv beskriver det.

«Lyden av Prøysen»

Med én fot trygt plantet i visemiljøet øst for Mjøsa og den andre i Oslos blomstrende jazzscene har Sigurd Hole på kort tid blitt en av Norges mest ettertraktede musikerne. For jazzlyttere flest er han allerede et velkjent navn. Hole har deltatt i grupper som Eple Trio, Tord Gustavsen Quartet, Karl Seglem Acoustic Quartet – og ikke minst den prisbelønte Jon Eberson Group.

Samtidig har den unge østerdølen gjort seg bemerket som en anfører for norsk tradisjonsmusikk, blant annet gjennom prosjektet «Lyden av Prøysen» og det spellemannsnominerte samarbeidet med folkemusiker Eli Storbekken.

Silje Nergård Band

Sigurd Hole (36) kommer fra Rendalen i Hedmark. Han har medvirket på rundt 25 plateutgivelser, og underviser i kontrabass, samspill og improvisasjon ved Norges Musikkhøgskole.

Jarle Vesperstad fra Jessheim er kjent fra band som Farmers Market, Supersilent og Silje Nergård Band. Han har turnert verden rundt og har medvirket på over 50 albuminnspillinger.

Håkon Aase er født og oppvokst i Seljord. Med et særegent jazzuttrykk henter han inspirasjon fra India og vestafrikansk musikk, men også fra hjemstedet i Telemark. Håkon er også aktiv som komponist i blant annet Duetrost og Yugen.