– Et tilbud vi vet mange ønsker seg

I vinterferien blir det vintercamp i Dyrøy. Det er et tilbud ungdoms- arbeider Marthe Wilhelmsen vet mange ønsker seg.

Vintercamp: I uke ni er det vinterferie, og i Dyrøy inviteres barn og ungdom fra hele Midt-Troms til å være med på vintercamp på Finnefjellet under Børingen. Det er noe Marthe Wilhelmsen, ungdomsarbeider Dyrøy kommune, vet at mange har gledet seg til. Foto: Arne Ivar Hanssen 

kultur

I uke ni er det vinterferie hele uka, men den er ikke alltid sammenfallende med fridagene til foreldrene, og ikke alle har mulighet til å ta smårollingene med seg på tur. Marthe Wilhelmsen, ungdomsarbeider i Dyrøy kommune, vet at mange gleder seg.

– Ungene og ungdommen har snakket mye i at de ønsker et slikt opplegg. Bare det å få lage snøhule ute er jo kjempespennende. Finnefjellet med Børingen i bakgrunnen har så flott beliggenhet med tanke på en slik vintercamp. Og det beste av alt: Dette er noe for deltagere fra hele Midt-Troms. Ikke bare for dem som bor i Dyrøy, forteller hun.

Drømmetilbud

Tirsdag 27. februar er første dag av vintercamp 2018 i Dyrøy, som kommunen arrangerer i samarbeid med Midt-Troms friluftsråd. Er du mellom 13 og 18 og liker å være i friluft, er dette et drømmetilbud nå om vinteren, mener Wilhelmsen. Påmeldingsfristen er satt til 18. februar.

– Oppmøtet er formiddagen på Finnefjellet i Dyrøy. Derfra går vi videre opp til området hvor vi skal lage camp og overnatte i snøhule. Hvis snøforholdene ikke er med oss, har vi telt som alternativ. På Finnefjellet har vi også en bedrift som vil arrangere hundesledekjøring – og kanoaking! Det tror vi blir populært, ler Wilhelmsen.

Snøhuleovernatting

Et kurs i hvordan man overlever ute om vinteren, inngår også, og onsdag formiddag kommer Røde Kors og avholder skredkurs for deltagerne.

Mens det for de eldste blir overnatting i snøhule, inviteres onsdag dessuten dem fra 5.- og 7.-klasse til aktivitetsdag. Da er det oppmøte ved innkjøringen til Evertmoen ved Bakkan om formiddagen. Videre opp til Finnefjellet er det satt opp buss.

– Vi er behjelpelig med utstyr, men det er fint om deltagerne selv kan ha med liggeunderlag og soveposer, akebrett og ski.

– De som kler seg godt, får en flott dag med aking, hundesledekjøring, bålkos og mye lek. Dette er en fin måte å treffe andre på og ha det gøy i vinterferien, forteller Marthe Wilhelmsen.