To rustne herrer med kurs mot yttersida

Ole Paus returnerer til Senja, denne gang i tospann med Jonas Fjeld i duoen To Rustne Herrer. I juni står de på scenen under Kråkeslottfestivalen.

FESTIVALKLARE: Ole Paus og Jonas Fjeld, som duoen To Rustne Herrer, kommer til Kråkeslottfestivalen helga 8. – 10. juni i år. For Ole Paus er det en retur til yttersida av Senja etter at han var her i 2015.   Foto: Presse

kultur

Det er bare tre år siden Ole Paus var på Bøvær sist. Når han nå vender han tilbake, er det sammen med rockeveteranen Jonas Fjeld. Allerede da Paus var på Senja i 2015, gikk praten om et nytt besøk.

Eventyr

– Dette er jo et eventyr! Hele historien! Hele Kråkeslottet! Folk har snakket vakkert om Kråkeslottet, og nå har jeg endelig fått oppleve det selv.

Jeg er veldig imponert og veldig takknemlig! Ja, beveget, sa Paus etter å ha spilt på Kråkeslottfestivalen i 2015.

Unik karriere

Ole Paus (70) platedebuterte i 1970, og har siden den tid medvirket på over 40 utgivelser. Hans unike karriere som omreisende trubadur og prisvinnende visesanger, musiker, forfatter, skuespiller, satiriker, salmetolker og samfunnsrefser holder ham i full vigør:

Like fullt har han så langt holdt ord og ikke gitt ut nye komposisjoner som soloartist etter den kritikerroste og Spellemannpris-vinnende utgivelsen Avslutningen fra 2014.

Produktiv

Kollegaen Jonas Fjeld (63) platedebuterte i 1973, og har – i likhet med Paus – vært ekstremt produktiv som soloartist og i diverse bandsammensetninger, ikke minst med sitt Spellemannpris-vinnende Jonas Fjeld Band, Jonas Fjeld Rock n’ Rolf Band – hvor Herodes Falsk var med, Danko Fjeld Andersen og Chatham Country Line.

Inkluderer man utgivelser i diskografien hvor han har deltatt i mindre roller, er listen svimlende lang og antallet tresifret.

Det er nå 20 år siden Paus/Fjeld ga ut sitt første album som duoen To Rustne Herrer. Med tiden er det blitt til fire utgivelser og én forestilling. Selv om Ole Paus gang på gang har annonsert at han skal trappe ned og ikke lage flere album, slapp To Rustne Herrer sin fjerde plate høsten 2016.

Utgivelsen, som fikk tittelen Hvis helsa holder – the album, handler om alt fra godt gammelt vennskap til hva som engasjerer dem – særlig politisk – i hverdagen.

Årets Kråkeslottfestival arrangeres helga 8. – 10. juni.