Råder folk til å høre svensk stjerneduo

Fredag 2. februar står den svenske stjerneduoen Hazelius/Hedin på scenen på Mellembygd Samfunnshus. Det er faktisk parets eneste norgeskonsert denne våren.

Konsert: Duoen Hazelius/Hedin står på scenen på Mellembygd Samfunnshus – på sin eneste konsert i Norge denne våren.  Foto: David Brohede

Det er nesten litt irriterende at noen kan være så dyktige til å synge, spille flere ulike instrument og å formidle – og attpåtil er så utrolig ålreite folk!

Nina Fjeldet
kultur

Som duo besøkte de Kalottspel i 2011, mens Esbjörn Hazelius siden har vært i Målselv med den irske gruppa Quilty. Nå gleder daglig leder i Kalottspel, Nina Fjeldet, seg til å presentere duoen for kalottspelpublikummet.

Eneste konsert i Norge

– Hazelius og Hedin er av den typen musikere som alltid leverer, og som alltid passer perfekt å høre på – de klarer liksom å pakke hele følelsesregisteret inn i musikken sin – fra melankoli til latter og glede! Det er nesten litt irriterende at noen kan være så dyktige til å synge, spille flere ulike instrument og å formidle – og attpåtil er så utrolig ålreite folk! smilerFjeldet.


Konserten er duoens eneste i Norge denne våren. I slutten av januar skal de på turnè i Tyskland før de skal gjøre flere konserter i hjemlandet.

– Jeg vil råde folk til å ta sjansen på å sjekke ut denne konserten. Det er i alle fall en duo som har gitt meg, og mange med meg, store konsertopplevelser – og jeg er sikker på at de leverer også denne gangen, sier Fjeldet.

Nøkkelharpe

Hver for seg er de to av Sveriges mest verdsatte musikere. Hazelius er en av sveriges ledende sangere og strengespillere og trakterer både fele, gitar, cister og fløyter. Johan Hedin er en virtuos og innovatør av det spektakulære gamle instrumentet nøkkelharpe, trakterer oktavmandolin og synger. Med debutalbumet fikk de prisen for årets gruppe på den svenske Folk- og Världsmusikgalan. Det andre albumet, Sunnan, ble kåret til årets album i Sverige, på tvers av alle kategorier og landegrenser.

Som vanlig er det åpen kafè en time før konsertstart på Mellembygd Samfunnshusfredag.