Teater:

Stor interesse for Hele hælvetes slekta

HTs suksessforestilling inntar Midt-Troms til uka, og de første som kan glede seg, er publikummet på Sjøvegan. På Finnsnes er forestillingen snart utsolgt.

Forviklinger: Twigs, som i Ragnar Olsens nordnorske adapsjon har fått tillegget «Hele hælvetes slekta», kommer til Midt-Troms etter å ha gått sin seiersgang i Tromsø. Her bekles rollene av John Sigurd Kristensen, Kristian Figenschow og Guri Johnson.  Foto: Hålogaland teater / Lars Åke Andersen

Relasjoner: Kristian Figenschow og John Sigurd Kristensen spiller henholdsvis ektemenn, prest, flyttemann og øvrige menn i relasjon til karakterene som Johnson spiller.  Foto: Hålogaland teater / Lars Åke Andersen

Teatersuksess: Twigs har gått verden over siden stykket ble vist første gang på Broadway i 1971.  Foto: Hålogaland teater / Lars Åke Andersen

kultur

Fire spillesteder i midtfylket er lagt inn på turneen denne gangen. Allerede mandag 29. januar er det klart for George Furths Twigs – hele hælvetes slekta i kulturhuset på Sjøvegan, dagen etter står ensemblet på scenen på Finnsnes, mens stykket vises i Sørreisa den 31. januar og i Heggelia 1. februar. Forestillingene på Finnsnes, i Mo i Rana, Vadsø og Nordreisa er nesten utsolgt, og i Harstad og Hammerfest måtte forestillingen til flyttes til storsalen på grunn av stor etterspørsel.

Gleder seg

Det er utrolig gledelig å se, sier HTs teatersjef Inger Buresund:

– Med en slik respons har vi gjort alt vi kan for å få til flere forestillinger, og har klart å få til to nye på Scene Vest i mars. Nå håper vi alle som vil, benytter muligheten, for etter dette er det stopp, da skal skuespillerne over i andre prosjekter, sier hun i pressemeldingen.

Komedien har gått sin seiersgang på Scene Øst i Tromsø, og kravet om ekstraforestillinger førte til nye visninger i 2017.

– Vi gleder oss enormt til å ta denne forestillingen ut på turné, sier Buresund.

– Her er det mye man kan kjenne seg igjen. Det er bare å varme opp lattermusklene, sier Buresund.

Hele slekta

Twigs ble vist første gang på Broadway i 1971. Furth skrev stykket med tanke på at alle de kvinnelige hovedrollene skulle bekles av én skuespiller. I Norge er særlig Wenche Foss’ tolkning på Oslo Nye Teater fra 1976 godt kjent, ikke minst gjennom NRK Fjernsynsteatret sin versjon fra 1978. Regien ved Hålogaland Teater er ved Trond Lie, mens Ragnar Olsen har stått for oversettelse og nordnorsk adapsjon. I stykket spiller Guri Johnson alle de fire hovedrollene: Søstrene Ebba, Ellinor og Elisa og deres mor. Kristian Figenschow og John Sigurd Kristensen spiller både ektemann, prest og flyttemann.Gjennom dem møter vi hele slekta: Avdøde ektemenn, en tunghørt svoger, læstadianske besteforeldre, griske svigerinner, flyttemenn, en katolsk prest, psykiateren Dr. Krohn og diverse naboer.