- Utrolig stolt over å få henne hit

Wenja Merethe Nerli er danser i norgeseliten. Fredag 16. februar kommer hun til Dyrøy for å holde kurshelg.

dansekurs: Wanja Merethe Nerli kommer helgen 16.–18. februar nordover til Dyrøy for å arrangere kurs i hip hop. Påmeldingsfristen er 9. februar. Foto: Privat  Foto: Privat

kultur

Dyrøy kommune og Ungdomsrådet står som arrangører for kurset, og ungdomsarbeider Marthe Johnsen Wilhelmsen er med rette glad for at Wanja Merethe Nerli kommer nordover som kursholder.

– Vi er utrolig stolt over å få henne hit til oss for å lære oss hip hop. Hun har tidligere vært her og hatt dansekurs når hun bodde i nord. Både barn og unge var veldig glad for å ha et slikt tilbud – og å ha henne som instruktør.

– Wanja har jo gjort en satsning for å utvikle seg som danser: I 2017 representerte hun Norge under StreetDance Show i Tsjekkia, og nå i høst vil vi se henne i en dansegruppe på Norske Talenter – episoden med hennes dansegruppe ble vist på TV nå sist fredag. Hun har også danset på Idrettsgallaen både i 2017 og 2018. Det er uten tvil en dyktig instruktør og danser vi får besøk, sier Wilhelmsen.

Prosjektmidler

Kurset skal holdes i idrettshallen lørdag 17. og søndag 18. februar. Påmeldingsfristen for å være med på kurset går ut 9. februar.

– Vi har søkt og fått finansiering, og kurset er derfor økonomisk støttet av prosjektmidler for å skape tilbud til barn og unge i Dyrøy kommune, påpeker Wilhelmsen.

Siden det nettopp er barna og ungdommen i kommunen som har spurt etter et slikt aktivitetstilbud, er det ekstra gøy å få det på plass og kunne gi dem mulighet til å ta del i kurset, mener hun.

– Når man kan få til et samarbeid mellom barn og unge, Ungdomsrådet og barne- og ungdomsarbeiderne, gir det ekstra motivasjon til å fortsette å skape ulike tilbud, smiler Wilhelmsen.

Bilcross

Danseweekenden i Dyrøy i februar vil bli det inn etter aldersgruppene som deltar: Tredje til sjette klasse øver for seg, deretter de fra syvende klasse og opp til nitten år.

Flere nye prosjekter står på planen for Ungdomsrådet videre fremover våren:

– I mars/april vil vi i samarbeid med NMK Dyrøy arrangere bilcross-kurs til juniorer.

– Vi arbeider hele tiden med å søke midler og finne ulike aktiviteter for å skape gode tilbud til barn og unge som vokser opp her i kommunen, sier Marthe Johnsen Wilhelmsen.