Kari Bremnes nominert i kategorien "viser"

De nominerte til Spellemannprisen 2017 er nå offentliggjort – i klassen vise er Kari Bremnes nominert med albumet "Det vi har".

nominert: Kari Bremnes er nominert til Spellemannprisen 2017 for albumet Det vi har i kategorien vise. Foto: Marius Hansen  Foto: Marius Hansen

kultur

Bremnes sitt første studiealbum på fem år ble sluppet i høst og fikk jevnt over strålende kritikker fra landets musikkpresse. "Det vi har" hadde hadde tatt fem år å lage og var et mørkt og meget gledelig gjenhør med en av våre fremste sangere og låtskrivere, ifølge pressemeldingen som fulgte utgivelsen.

Soloutgivelser

Kari Bremnes har bak seg snart 20 soloutgivelser etter debuten for 30 år siden. Hun har mottatt Spellemannprisen tre ganger tidligere; i 1987 i klassen visesang for "Mitt ville hjerte"; i 1991 "Spor" og i år 2000 i klassen viser og viserock for "Soløye" sammen med brødrene Lars og Ola Bremnes.

Nytt nivå

Aftenposten var en av avisene som ga Bremnes ovasjoner for "Det vi har", og anmelderen fremhevet særlig «Rim sin stemme», beskrevet som «en øm og vakker sang om vennskap. Om en ubøyelig aktivist og kvinne, den palestinske sangeren Rim Banna hvis stemme er i ferd med å stilne – ikke av krig, men av sykdom. Et enkelt nært bilde som favner en uløselig konflikt som viser enkeltmenneskets kampvilje».

Ifølge Aftenpostens anmelder hadde artisten Kari Bremnes med sin siste utgivelse nådd et nytt nivå både som utøver og formidler.

I viseklassen for øvrig er nominert Frida Ånnevik for "Flyge fra", Marthe Wang med "Ut og se noe annet´ og Tryve Skaugs "Sanger du skal få når jeg dør".

Direkte

Spellemann 2017 går av stabelen i Oslo konserthus søndag 25. februar. Jenny Skavlan, Thomas Felberg og Tarjei Strøm skal lede publikum gjennom feiringen av norsk musikk når Spellemannprisen sendes direkte på NRK.

Felberg leder for øvrig Spellemannprisen for første gang, men har lang erfaring både som artist og TV-personlighet. Felberg har holdt på med musikk og show siden han var barn, og har selv vunnet Spellemannpris i kategorien "Beste rockealbum".

Tarjei Strøm er for øvrig aktuell med det nye «Norge nå» på NRK. Strøm skal lede den første delen av Spellemann-showet, som sendes på NRK2 og på nett, ifølge nettstedet spellemann.no.