Alnæs opptrer sammen med lokal gitarist

Den 1. mars står Frode Alnæs med band på scenen i kulturhuset. Da vil han også opptre med en lokal gitarist.

gitarforestilling: Frode Alnæs gleder seg til å ta gitarene sine ut fra kontoret til kulturhus over hele Norge. Torsdag 1. mars kommer han til Finnsnes, og også her vil han opptre med en lokal gitarist. Foto: Kristian Mykleset.  Foto: Kristian Mykleset

kultur

Frode Alnæs (58), kjent fra blant annet "Dance with a stranger", er en av landets fremste gitarister. Når han kommer til Finnsnes 1. mars med sin nye gitarforestilling, ønsker han å invitere en lokal gjestegitarist opp på scenen. Hvem det blir, er foreløpig ikke kunngjort. Ideen er at den lokale gitaristen skal være med Alnæs og bandet og spille en av gitarklassikerne fra musikkhistorien.

– Når vi nå skal reise landet rundt med forestillingen «Min dans med strenger», ønsker vi å treffe lokale gitarister. Så på hvert sted inviterer vi en lokal gjestegitarist, ung eller gammel, opp på scenen for å spille en låt med oss. Det skal bli utrolig artig, sier Alnæs i presseskrivet.

Stjernelag

Forestillingen «Min dans med strenger» produseres av Alnæs sitt eget selskap Frog Music AS. Ivar Tindberg har regi på forestillingen, og Alnæs er musikalsk ansvarlig.

Med seg på scenen har han et stjernelag av et band: Morten Huuse, kapellmester/tangenter, har spilt med "Dance With A Stranger" i 25 år og "Mambo Companeros". Knerten Kamfjord på bass er også kjent som en del av Odd Børretzen/Lars Martin Myhres band samt Øystein Sundes band. Trommeslager Thomas Gallatin spiller med en rekke artister som Morten Abel, Daniel Kvammen, Garness, Siri Nilsen og Tôg. Kjetil Sandnes og Henrik Langerød vil alternere og vikariere på henholdsvis bass og trommer.

Gleder seg

«Min dans med strenger» handler om gitaren som venn, trøst, gledesspreder, reisefølge og kunstnerisk uttrykk: Om et livslangt vennskap med instrumentet som trøstet da håret falt av som 11-åring, om det å være annerledes til det å slå igjennom som musiker og å bli en berømt gitarist, artist og komponist.

– Dette blir moro. Vår gamle keyboardist Ronny Wikmark er jo herfra. Husker det var et hjørne vi spilte på mange ganger. Og på hotellet. Og at vi spiste lever og rogn der rett før konserten. Jeg klarte så vidt å stå oppreist. Jeg lover å stå oppreist under hele denne konserten. Vi gleder oss veldig til å besøke Finnsnes igjen, sier Alnæs.