Unikt tilbud og nå med unik kombinasjon

Nyttårskonsertene kommer til Midt-Troms. Første stoppested er onsdag i Dyrøy.

nyttårskonserter: Magyar Hot Club med gjesteartist Ernö Bangó legger ut på turné, og første stoppested er Nordavindshagen i Brøstadbotn på onsdag.Foto: Marius Fiskum  Foto: Marius Fiskum

kultur

Den tradisjonelle nyttårskonserten fra Kultur i Troms er fornyet med ungarsk vri. Det er fremdeles fiolinist Erika Toth som er i front, men musikalsk-geografisk er oppmerksomheten skiftet fra Wien til Ungarn – og strykerne er byttet ut med det ungarske Magyar Hot Club.

Onsdag starter turneen i midtfylket: Da gjestes Nordavindshagen i Brøstadbotn, dagen etter er det konsert i Vangsvik kirke, og fredag besøkes Fjellkysten i Lavangen.

Trøkk og spenning

– Vi gleder oss skikkelig til denne konserten som er en ny versjon av Kultur i Troms sin tradisjonelle nyttårskonsert. Hvor Erika Toth er, er det trøkk, og hun har med seg sine kolleger fra Magyar Hot Club-produksjonene. Det garanterer for en konsert med mye spenning, forteller Anna Starr Dalgård, kulturskolerektor i Dyrøy.

Som vanlig legges det opp til en egen ramme rundt den musikalske nyttårsfeiringen. I Nordavindshagen kommer baren til å være åpen.

– Her skal man få kjøpt både noe å bite i og noe å skåle med, smiler Dalgård.

Virtuos

Magyar Hot Club er antagelig noe av det mest spenstige du kan få oppleve på en scene i dag. Ensemblet består av Erika Toth på fiolin; Rune Larsen på akkordeon; Ola Rokkones, saxofon og Pål Thorstensen på kontrabass. Med seg på nyttårsturneen har de gjesteartisten Ernö Bangó, som ofte beskrives som en ekte virtuos på cimbalom. Dét er et instrument du ikke har så mange muligheter til å oppleve live. Om fiolin, saxofon, kontrabass og akkordeon er en nokså utradisjonell sammensetning av instrumenter, vil utvilsomt Bangó tilføre forestillingen et karakteristisk ungarsk preg på disse nyttårskonsertene.

– Unik kombinasjon

– Vi i distriktene kan være takknemlig for den fantastisk landsdelsmusikerordningen som finnes her oppe og som gjør at Kultur i Troms kan sende ut musikere i verdensklasse til små steder. Det er få land i verden hvor periferiene får slike tilbud, og dette er noe vi som publikum ikke må ta for gitt. Det virker som om Kultur i Troms har en uendelig fantasi når det gjelder prosjektkonsepter, og denne gangen får vi virkelig høre en unik kombinasjon av instrumenter, sier Anna Starr Dalgård.