Ønsker arrangementer til årets kulturuke

I mars er kulturuka i Sørreisa. Nå oppfordres lag og foreninger til å melde inn sine arrangement.

kulturuke: I mars arrangeres kulturuka i Sørreisa, og i fjor var ABBA-konserten, et samarbeid mellom skolekorpset og kulturskolen, en av ukas store produksjoner – og ikke minst: en publikumsvinner.   Foto: Arne Ivar Hanssen

kulturbærer: Sørreisa musikkforening er en selvskreven kulturbærer i kulturuka, i fjor med konserten «Perler på en snor» – en rik collage av musikalske perler.  Foto: Arne Ivar Hanssen

hjem: Elin Synnøve Bråthen er én av artistene som ønsker seg til hjemkommunen under kulturuka.  Foto: Byråfoto

kultur

Kulturbegrepet tolkes alltid bredt under kulturuka, som i år gjennomføres fra fredag 8. til og med søndag 18. mars. På denne tiden av året er det rike muligheter for å lage arrangementer både innendørs og utendørs, forklarer Oskar Larsen, rektor ved Sørreisa kulturskole.

– Vi ønsker oss et mangfold og håper at mange arrangementer, både innomhus og i friluft, blir meldt inn. Særlig ønsker vi arrangementer for barn og ungdom, og vi håper skoler, barnehager og Ungdomsrådet vil være med og bidra, sier Larsen.

Sparkekonkurranse

Som vanlig legges det opp til bruk av de mange kultur-arenaene som finnes i kommunen –også utendørs:

– Vi har en flott natur i Sørreisa, hvor det er mulig med masse skiaktivitet, og vi har islagte vann hvor det kan arrangeres både sparkekonkurranse, lages skøyteis og drive isfiske. Videre har vi idrettshallen, som kan fylles med aktiviteter, både for barn, ungdom og voksne. Og ikke minst har vi samfunnshus og andre forsamlingshus rundt i bygda som på ulike måter kan brukes for å lages festlige arrangementer i kulturuka, påpeker han.

Simon & Garfunkel

Musikklivet i bygda har en sterk tradisjon for å lage arrangementer i kulturuka, og 2018 blir ikke noe unntak. Sørreisa musikkforening og Privilegium Gospel har allerede meldt inn at de vil ha konsert. Også flere artister er kommet på programmet:

– Der har vi blant annet Rosie Grønnvoll og Elin Synnøve Bråthen, som var hjemme og hadde konsert i høst, og som gjerne vil komme tilbake.

– Fra Narvik får besøk av en visegruppe med Trond Østrem i spissen, og de skal ha sin egen Simon & Garfunkel-konsert, forteller Larsen.

Kulturdager

Kulturuka har sin bakgrunn fra 1981 med «kulturdagene i Sørreisa», en markering over tre dager som i all hovedsak inneholdt konserter av forskjellige slag. Etter hvert ble kulturdagene utvidet til å bli en periode over ti dager, alltid lagt til mars måned. Dermed fikk man inkludert både vinterlige uteaktiviteter og alle de muligheter som finnes for kultur innendørs. En ny arena i fjor var «kokkeskolens» gamle lokaler, som huset en imponerende kunstutstilling. Nytt var også at Tømmerneset leirsted hadde arrangement for første gang under kulturuka.

– Også i år blir det kunstutstilling med lokale kunstnere, arrangement ved Sørreisa historielag og Sørreisa tur- og løypelag, og det er også meldt inn arrangement på Tømmerneset leirsted.

– Men alt dette er bare noe av det som allerede er meldt inn. Påmeldingsfristen for arrangement i kulturuka er satt til den 31. januar, så det er ennå bra med tid.

Gratis husleie

Etter høsten 2017, der markeringen av Sørreisa kulturhus sitt 25-årsjubileum hadde mye oppmerksomhet, er nå planlegging av Kulturuka for 2018 godt i gang. Programmet koordineres som vanlig av kulturkontoret i kommunen, men det er lag og foreninger som selv melder inn hva de ønsker å bidra med, og som selv står for gjennomføringen av sine arrangementer.

Arrangementene meldes inn til kulturkontoret.

– I år som tidligere bidrar kommunen med gratis husleie, lyd og lyd på arrangementer som er lagt til kulturhuset, forteller Oskar Larsen.