Inviterte til eget julekor med juleband i Metodistkirka – på selveste julaften

Metodistkirka på Finnsnes har en lang kortradisjon gjennom Privilegium Gospel, ungdomskoret som har eksistert siden 1974.

PROSJEKTKOR: Et tyvetalls sangere i Metodistkirkas eget julekor sang jula inn på julaften – akkompagnert av kirkas eget juleorkester.   Foto: Privat

kultur

Dermed føles det også naturlig å invitere til et prosjektkor i advent og julehøytid. I mange år har kirka hatt juleorkester, som nærmest er blitt en signatur for julaftenen Metodistkirka. I fjor var det for første gang også satt sammen et julekor: Kirkas eget prosjektkor som øver for å synge på gudstjenesten på julaften. Her var det mulighet for alle sangglade å være med, også de som kun var hjemme på juleferie:

De som bor her i området, møttes i midten av desember til en første start og for å legge et godt grunnlag. De som er kommet hjem til jul, hadde fått tilsendt noter og lydfiler på forhånd, der dirigent Lise Løvland hadde sunget inn stemme for stemme.

Juleorkester

I gudstjenesten delte koret det musikalske med metodistkirkas juleorkester, hvor alle barn og voksne som spiller et blåseinstrument, var invitert med. Man trengte heller ikke ha noen tilknytning til et kor for å være med i julekoret. Metodistkirkas juleorkester startet for mange år siden med unge musikere i en god miks med voksne. Flere av dem er i dag svært habile unge musikere – som fortsatt er med i juleorkesteret. Et fellesnummer med juleorkesteret og julekoret ble det også på gudstjenesten.

Tradisjon

Oppstarten var i fjor, og tradisjonen har således blitt raskt etablert. Mens julekoret i 2016 hadde 15 medlemmer, var det i år et tyvetalls sangere som stilte opp. Både ungdom og voksne i alle aldre var invitert for å synge julen inn sammen.

– På repertoaret står et fint knippe julesanger. Med et godt band og en lang gospeltradisjon i ryggen er det flott med noen låter som det svinger av. Men det blir ikke helt jul uten et par tradisjonelle sanger også. «Stille natt» på julaften er vakkert, fortalte Lise Løvland tidligere i desember til Folkebladet.