Vi er glad i å gå på kino i Midt-Troms. Både i Heggelia og på Finnsnes rapporteres det om godt besøk i løpet av 2017.

– I Heggelia nærmer vi oss 25.000 besøkende, sier kinosjef Vidar Fagerli.

– Og så har vi jo kino i romjula. Vi starta med det i fjor, og så at 4-500 mennesker kom. Så da må vi jo fortsette med det.

Og det samme gjør de på Finnsnes.

– Vi har hatt bra besøk så langt, og så er det jo litt vanskelig å si hvor vi lander. Det er en stund siden vi passerte 20.000. Vi har jo romjulsuka igjen med premiere på «Den 12. mann», som jeg tror blir å gå veldig bra, sier kinosjef ved Finnsnes kino, Kay Erling Ludvigsen.

Det er en film som også kinosjefen i Heggelia har tro på.

– «Den 12. mann» 1. juledag her vært utsolgt en god stund, og er allerede den nest mest sette filmen vår i år basert på antall solgte billetter. Og jeg har sett den, og likte den godt. Den er godt laget med mange fine effekter, der er det ikke spart på noe, påpeker Fagerli.

Ludvigsen sier tallene har stabilisert seg.

– Folk er flinke til å gå på kino. Etter at kinoen ble digitalisert har det stabilisert seg på rundt 22-23.000 besøkende i året. Nå får kinopublikummet premierene her samtidig som andre steder, og det har nok hatt noe å si, påpeker han.

Ludvigsen forteller at mens det før var storfilmene som hadde godt besøk, er det nå en jevn strøm av besøkende på filmene som settes opp.

Personlige favoritter

– Vi er godt fornøyd med besøket hos oss. Vi har et godt snitt på våre filmer, og vi hevder oss godt mot andre, påpeker kinosjef Fagerli.

Naturligvis har også de to kinosjefene flere filmer som de husker ekstra godt når de ser tilbake på kinoåret 2017.

– Desember var veldig bra. «Star Wars: The Last Jedi» må jeg trekke frem, jeg synes det er veldig bra det de gjør med Star Wars-filmene nå. Og så må jeg trekke frem «Den 12. Mann». Jeg synes helt klart at det er den beste filmen jeg har sett i år, sier Ludvigsen.

– Også vil jeg trekke frem «Askeladden - i Dovregubbens hall». Det er en veldig moderne variant av et så kjent eventyr, så det er de jeg vil huske, legger han til.

Og hans kollega på innlandet trekker også fram de to sistnevnte som gode filmer.

– For meg var «Logan: The Wolverine» tøff, «Ishavsblod» hadde jeg også veldig sans for, sammem med «Pirates of The Caribbean: Salazar´s revenge». Der har de gjort en kjempejobb, og den har glimt i øyet, sier Fagerli, og fortsetter å ramse opp flere titler som «Dunkirk», «John Wick: Chapter 2» og «Wonderwoman» .

– «Star Wars: The Last Jedi» har jeg ikke sett, men den kommer jeg garantert til å like. Det er noe jeg har vokst opp med, og jeg synes Star Wars har tatt seg veldig opp med de siste par filmene, avslutter kinosjefen i Heggelia.

Nedgang

I Salangen er imidlertid kultursjef Kurt Jan Kvernmo ikke helt fornøyd med tallenes tale.

– I Salangen har vi hatt en nedgang fra 2016 til 2017 både når det gjelder forestillinger og besøk. Mens vi i 2016 hadde 2.304 besøkende, har vi så langt i år hatt 1.933 besøk, sier Kvernmo.

Han påpeker imdilerti at tallene kan bli bedre, siden de både viser «Star Wars: The Last Jedi» og «Den 12. mann» i romjula.

– I fjor hadde vi 176.000 kroner i omsetning, mens vi i år har hatt 153.000 kroner. Så med godt besøk i romjula så kan vi vel økonomisk havne som i fjor, sier kultursjefen.