Sjekk hilsningen fra skuespillerne til Forsvaret i nord

Soldater og ansatte i forsvaret på Bardufoss fikk en egen førpremiere på filmen " Den 12.mann". Før filmen startet fikk de en helt spesiell videohilsen.

Her takker skuespillere i "Den 12.mann" Brigade Nord for deres arbeid. Foto: Håkon Steinmo, iTromsø

SAL: En fullsatt sal fikk førpremiere på "Den 12.mann" på Bardufoss, mandag.  Foto: Stig Magne Hagen

kultur

Mandag fikk soldater og ansatte i indre troms en spesiell hilsen på kinolærretet (Se video ovenfor)

I salen var majoriteten fra Brigade Nord, men også 10. klasse fra Bardufoss ungdomsskole fikk være med å på førpremieren til "Den 12. mann".

I tillegg var det noen spesielle inviterte i salen.

– Det var også invitert fem personer fra Lyngen, de er barna til noen av hjelperne og har første-hånds kjennskap til historien. Ungdommsklassen jobber med historien og krigen, og det passet derfor at de var med. De satt nok igjen med en sterk opplevelse, forteller Oberstløytnad for Hæren, Stig Magne Hagen til Folkebladet.

Inntrykk

Hagen forteller at han også satt igjen med et godt inntrykk av filmen

– Det er en sann historie, dog ikke en dokumentarfilm, med sterke scener og en intens spenning gjennom to timer. Mange er opptatt av naturen, ja den er usedvanlig flott - men selv så må jeg si at den sitrende spenning ikke gir meg tid å reflektere over de flotte fjellene, sier Hagen.

Gode tilbakemeldinger

Filmen "Den 12.mann", regissert av Harald Zwart har høstet gode tilbakemeldinger fra media. NRK P3 i likehet med Filmmagasinet. Aftenposten ga terningkast fem til filmen som er filmet i Troms, og delvis på Filmkamp i Øverbygd. VG, Dagsavisen og Cinema ga terningkast fire.

Til Nordlys sa Zwart at dette er den flotteste filmen han har laget.

Folkebladet skal også anmelde filmen, resultatet av det blir å se i avisa i løpet av uka.