Musikalsk pause i julestria

Privilegium Gospel med alt tilbehør inviterer til en gratis konsert på Amfi i kveld.

opptrer: Privilegium Gospel gjør en konsert i området ved Kysten Rundt i Amfi i kveld. Fotomontasje: Lena Sørensen 

Det vil si at vi synger sanger både om Jesus og julenissen, det må være lov i disse førjulstider.

Roy-Frode Løvland
kultur

Det opplyser Roy-Frode Løvland, som selv skal traktere tangenter i denne konserten.

– Resten overlater jeg til Lise (Lise Løvland, journalist.anm) og koret, som nok fikser det bra, sier Løvland.

– Hvor i Amfi skal konserten være?

– I området ved kafeen Kysten Rundt. Da kan de som ønsker å ta seg en liten hvil i handlestria kjøpe seg noe godt å spise og drikke og senke skuldrene litt før de haster videre med det de skal gjøre, mener Løvland.

– Hvor lang handlepause legger dere opp til?

– Jeg regner med at vi holder det gående omlag en time, noe mer enn det tror jeg ikke folk har tid til. Men alle kan selvsagt komme og gå som det måtte passe for dem.

Smil og høytid

– Dette er selvsagt en julekonsert?

– Det skal både være rom for smil og høytid. Det vil si at vi synger sanger både om Jesus og julenissen, det må være lov i disse førjulstider. Dette er jo også en dag da Amfi holder langåpent, så det burde være tid for alle å sette seg ned litt for å lytte til musikk.

– Kan du røpe litt av innholdet i konserten?

– «Glade Jul» er med, og det samme er «Nå tennes tusen julelys» og «Det lyser i stille grender». Resten får være en overraskelse for de som vil høre på oss.

Kunstnerisk leder og dirigent for Privilegium Gospel er Lise Løvland. Hun synes det er viktig at koret ikke bare opptrer i Metodistkirka.

Bybildet

– Koret hører til Metodistkirka, men vi synes alltid at det er veldig trivelig å finne konsertsaler ute i bybildet der folk ferdes. Vi ser fram til å spre litt musikk og glede i adventstiden, sier dirigenten, og fortsetter:

– Privilegium Gospel består av ungdommer fra Finnsnes, Sørreisa og Senja, og har også med seg Privilegim Gospel Band. Til vanlig serverer koret gospel i alle fasetter, så det er ikke til å unngå at julemiksen publikum får servert også inneholder drops av svingende rytmer og sang med smil. Det vil slikt sett være en konsert som både små og store kan kose seg med. At medlemmene i koret kommer fra flere land vil også sette sitt preg på konserten.