Ifølge senterleder Stig Bergheim er det hvert år mellom 400 til 600 mennesker som møter opp til gudstjenestene i kaféområdet Kysten Rundt i senteret.

– Det er blitt et folkekrav, folk spør allerede i september om det vil bli noen gudstjeneste den tredje søndagen i advent, forteller Bergheim.

Ikke fredelig

Starten var imidlertid ikke så fredelig.

– Det var et rabalder uten like. En hel del mente at det å avholde gudstjeneste på et kjøpesenter var å danse rundt gullkalven, at vi fremelsket søndagshandel og så videre, påpeker sokneprest i Øvebygd, John-Daniel Solhaug, som i år ikke har med seg presten i Metodistkirka.

Folkebladet-TV: Se hele gudstjenesten fra 2010 her

– Jeg har snakket med metodistprest Roy-Frode Løvland, men han har et så stramt program nå for jul at måtte takke nei. Men vi regner med å ha han med på laget til neste år. Metodistkirka er en viktig aktør i denne gudstjenesten, understreker Solhaug.

I stedet har han fått med seg Finnsnes Korforening og Sarah Blamire på tangenter.

– Finnsnes Korforening skal både gjøre ting alene og delta i andre innslag i gudstjenesten. Det er klart at det å få et kor som dette med på laget er veldig berikende for den opplevelsen vi forsøker å formidle, sier Solhaug

Søndag

Årets gudstjeneste er altså lagt til søndag 17. desember, og begynner en time før butikkene i sentret åpner.

– Det er opp til en hver om de vil dra hjem etter gudstjenesten eller handle i butikkene her etterpå. Intensjonen med denne gudstjenesten er uansett å gi folk en time der de kan senke skuldrene i julestria. Personlig synes jeg dette er årets beste og mest magiske dag på senteret, understreker Stig Bergheim.

Ofring

Hvert år er det også ofring på denne gudstjenesten.

– I år går midlene som kommer inn til Mental Helse i Lenvik, som sårt trenger hver krone de får, sier Bergheim.

Lystenning er en viktig del av gudstjenesten på Amfi, og det samme er fellessang.

– Hvem er det som kommer på disse gudstjenestene?

– Mennesker i alle aldre. Voksne, eldre, ungdommer og familier. Det er ikke alle som kommer sammen med familie, der er også en hel del mennesker som kommer alene, forklarer John-Daniel Solhaug.

Det har nesten blitt et krav at det er gudstjeneste i kjøpesenteret Amfi på Finnsnes før jul. Foto: Trond Sandnes
Bildet er fra en tidligere gudstjeneste på Amfi, med Idar Halvorsen og John-Daniel Solhaug og Jon Blamire i bakgrunnen. Foto: Fredrik Kampevoll