– Vi har godt over 30 utstillere

Arrangørene kunne ikke ta inn alle som ville ha bodplass på Julemarkedet i Gamle Gibostad.

lyspunkt: Gammelbutikken i pyntet med julelys under et tidligere Julemarked i Gamle Gibostad. Førstkommende lørdag 9. desember er duket for årets julemarkedet samme sted. Foto: Gibostad Grendeutvalg  Foto: Gibostad grendeutvalg

arrangør: Hermann Uteng i Gibostad Grendeutvalg tror på godt oppmøte også i år. Foto: Reidar Ingebrigtsen  Foto: Reidar Ingebrigtsen

kultur

Det opplyser Hermann Uteng i Gibostad Grendeutvalg.

– Etter at påmeldingsfristen var gått ut måtte vi dessverre si nei til noen. Det har med planlegging og forberedelser å gjøre, men vi har i år likevel bra over 30 utstillere, noe som er mer enn noen gang før, påpeker Uteng.

– Tatt på senga

Interessen for arrangementet har vært stor.

– Første året ble vi tatt litt på senga, vi trodde ikke det skulle komme så mange som det gjorde. Nå er vi bedre forberedt på storinnrykk, men på grunn av snørydding er det jo mindre parkeringsplasser om vinteren. Vi oppfordrer derfor folk som bor i nærheten om å bruke ski og spark, og de som kommer med bil til å følge skiktingen for parkering. Gamle Gibostad vil være bilfritt, der skal jo hester kjøre med slede og barn leke, understreker Hermann Uteng.

Han oppfordrer også folk til å kle seg for en utedag.

– Kun de to kafeene våre vil være skikkelig oppvarmet. Markedsbodene i Gammelbutikken, Smia, Telegrafen, Gammelbutikken, Materialhandelen og selvsagt i julegata vil ikke være det.

I år får julemarkedet også besøk av Gisundkoret.

– Stemning

– Det vil bli opptredener av Gisundkoret og Musikkforeningen på Gibostad både i bygningene i Gamle Gibostad og i uteområdet. Dette vil garantert være med å skape ekstra god førjulestemning, mener Uteng.

– Hva kan bodselgerne by på?

– Veldig mange fine produkter. Alt fra skikkelig hjemmelaget tradisjonsmat til strikke- og treprodukter, for å nevne bare litt av det store spekteret. Ellers minner jeg om at våre to kafeer har mye godt å by av varm og kald mat. Og selvsagt byr vi på bålkaffe ute i julegata.

Hermann Uteng tror en del av årsaken til et julemarkedet er blitt så populært er den spesielle stemningen de forsøker å skape i Gamle Gibostad.

– Dette er et arrangement som er midt i blinken for familier, og som er ganske unik i sin form. Det er ikke like stort i omfang som martnan vi har på høsten, men jeg tror nok at også julemarkedet kan utvikles til å bli større enn det er nå.