Gir bort honoraret sitt til Kreftforeningen

Da Sørreisa trekkspillklubb fikk 5.000 kroner for spillejobbene under kulturhusjubileet, bestemte de seg for å gi en ekstra julegave til Kreftforeningen.

Trekkspillklubben: Ensemblet består av Magnar Iversen, Odd Harald Iversen, Ole Tor Lund, Per Hansen, Svein Berg, Odd Åsland og Henry Halvorsen. Foto: Arne Ivar Hanssen  Foto: Arne Ivar Hanssen

Vi fikk 5.000 fra Den kulturelle spaserstokken for opptredenen. Enstemmig gikk vi inn for at beløpet skulle gå uavkortet til Kreftforeningen.

kultur

I høst har Sørreisa kulturhus feiret 25-årsjubileum. Den markeringen er det nå flere som får glede av, ikke bare de som har vært så heldige å være publikum under de mange konsertene: Sørreisa trekkspillklubb deltok på to arrangementer i jubileeet; først på myldrekvelden i kulturhuset den 4. september, deretter på eldrefesten i oktober, hvor blant andre Hans Inge Fagervik stod på scenen.

Den kulturelle spaserstokken

– Vi er ikke vant til å få honorar for spillejobbene våre, humrer Henry Halvorsen.

Han er vokalist i den septetten som i dag utgjør Sørreisa trekkspillklubb.

– Men denne gangen høvde det seg slik at vi fikk 5.000 kroner fra Den kulturelle spaserstokken for opptredenen. Da snakket vi i klubben om hva vi skulle gjøre, og enstemmig gikk vi inn for at beløpet skulle gå uavkortet til Kreftforeningen.

Onsdagsdans

Sørreisa trekkspillklubb har holdt det gående i en årrekke og består i dag av trekkspillerne Magnar Iversen, Odd Harald Iversen, Ole Tor Lund og Odd Åsland, videre Per Hansen på gitar, Svein Berg på bass og Henry Halvorsen på vokal.

– Vi spiller mye for sykehjemmet og på en del institusjoner rundt omkring – uten å ta noe for det. Også på onsdagsdansen i Sørreisa, hvor vi er ett av orkestrene som står på spillelista deres.

– Onsdag skal vi faktisk spille på julebordet på sykehjemmet som Lions arrangerer for beboerne, forteller Halvorsen.

Men til vanlig er det på Frivilligsentralen i Sørreisa de møtes – til øving hver mandag kveld.

– De er så flinke å legge til rette for oss der. Og så får de igjen i form av underholdning! smiler Henry Halvorsen.