Julegudstjeneste i Metodistkirka:

Inviterer til julekor

Også i år inviteres det til julekor med juleband i Metodistkirka – på selveste julaften.

julekor: I fellesskap synges jula inn i Metodistkirka – det er ikke bare musikalsk samklang, men også et pusterom på selveste julaftenen, forteller dirigent Lise Løvland. foto: ANNKI TREBORG  Foto: Birger Caspersen

kultur

Metodistkirka på Finnsnes har en lang kortradisjon gjennom Privilegium Gospel, som har eksistert siden 1974. Dermed føles det naturlig å invitere til et prosjektkor i adventen, forteller dirigent Lise Løvland.

– I mange år har vi hatt juleorkester, som nærmest er blitt en signatur for julaftenen i kirka vår. I fjor hadde vi for første gang også julekor, som øver for å synge på julaftenens gudstjeneste. Her kan alle sangglade bli med: De som bor her, møtes i midten av desember til en første start og for å legge et godt grunnlag. De som kommer hjem til jul, får tilsendt noter og lydfiler på forhånd, der jeg synger inn stemme for stemme. Så møtes vi alle 22. desember til øving, og den 24. er vi nok klare! smiler Løvland.

Repertoar

Det gikk raskt å etablere en tradisjon: Julekoret hadde 15 medlemmer i fjor, men alt tyder på et større kor i år. Ungdom og voksne i alle aldre inviteres til å bli med.

– På repertoaret står et fint knippe julesanger. Med et godt band og en lang gospeltradisjon i ryggen er det flott med noen låter som det svinger av. Men det blir ikke helt jul uten et par tradisjonelle sanger også. «Stille natt» på julaften er vakkert.

Juleorkester

Metodistkirkas juleorkester startet for mange år siden med unge musikere i en god miks med voksne. Flere av dem er i dag svært habile unge musikere – som fortsatt er med i juleorkesteret.

– Vi deler det musikalske i gudstjenesten med juleorkesteret, hvor alle barn og voksne som spiller et blåseinstrument, får være med.

– Og har du en fiolin eller et annet instrument som vanligvis ikke hører hjemme i et korps, får vi plass til deg, likevel! Et fellesnummer med juleorkesteret og julekoret blir det også på gudstjenesten, forteller Løvland.

Pusterommet

Man trenger heller ikke ha noen tilknytning til et kor for å være med i julekoret. Her er alle er velkomne.

– Alt skal foregå på julaftenens gudstjeneste – som jo ikke er en konsert. Sammen skal vi synge jula inn, og når kirkerommet fylles med sang, er det ikke bare en mektig opplevelse, og samtidig også et pusterom, sier Lise Løvland.