– Må ha «Den 12. mann»

Heggelia Kino gjør som i fjor, og holder åpent noen dager også i romjula. Med det får kinoen med seg premieren på «Den 12. mann».

Heggelia Kino gjør som i fjor, og holder åpent noen dager også i romjula. Med det får kinoen med seg premieren på den nordnorske storfilmen «Den 12. mann». Se filmtraileren.

PREMIERE Jonathan Rhys Meyers (tv) har rollen som nazi-politisjefen som jakter på Jan Baalsrud i filmen «Den 12.mann».  Foto: Nordisk Film Production

POPULÆR «Star Wars: The Last Jedi» har premiere onsdag 13 desember, en film kinosjef Vidar Fagerli også regner med stor interesse for.  Foto: Lucasfilm/Walt Disney Pictures

kultur

I fjor var første året kinosjef Vidar Fagerli ved Heggelia Kino valgte å holde kinoen åpen i romjula.

Se filmtrailer i videovinduet over

– Det viste seg å være svært vellykket, på de to dagene 28. og 29. desember hadde vi et besøk på over 500 mennesker. Vi viser derfor film på disse to dagene også i år, samt 25. desember. Første juledag er det jo premiere på «Den 12. mann», og den premieren må vi ha med oss, understreker Fagerli.

Soldater

– Du har vel ikke så mange soldater inne i romjula?

– Det stemmer, da har de fleste julepermisjon og det er kun vaktmannskap som er inne. Så i romjula er det mest bygdefolket vi snurrer film for. Vi viser «Den 12. mann» på dagtid premieredagen fordi dette er et ønske fra folket. Da har man god tid til å feire jul hjemme etter å ha vært på kino.

Vidar Fagerlig forventer godt oppmøte både på «Den 12. mann» og «Star Wars: The Last Jedi», som går opp onsdag 13. desember.

– «Star Wars»-filmene har et trofast publikum som møter opp hver gang en ny film har premiere. Noen av disse er bra voksne mennesker, som nærmest har vokst opp med den lange filmserien.

Virker lovende

– Hva tror du om «Den 12. mann»?

– Jeg tror vi kan vente oss en storfilm på linje med «Max Manus» og «Kongens Nei». Traileren fra filmen ser veldig lovende ut, og med Jonathan Rhys Meyers i rollen som skurk må det bli bra. Men det virker som også Thomas Gullestad gjør en flott figur som Jan Balsruud. Men hele opplegget virker bunnsolid, så jeg tror vi kan vente oss en stor filmopplevelse. Personlig gleder jeg meg til å se denne filmen, som vi også kommer til å vise 28. 29. desember.

Seniorkino

– Det er vel en film som passer til å vise på Seniorkinoen?

– Helt opplagt, og den er allerede booket inn til seniorene, og vil være den første filmen vi viser på Seniorkinoen i januar neste år.

– Har du noe opplegg rundt premieren på «Den 12. mann»?

– Det blir jo litt vanskelig siden vi har så lite mannskap inne. Men vi skal nok fikse noe som gjør det ekstra trivelig for publikum på premieredagen. I hvert fall kaffe og pepperkaker.