– En adventskonsert på den klassiske måten

Førstkommende lørdag er Finnsnes Korforening klar med sin andre adventskonsert, da har koret forflyttet seg til Gryllefjord kapell.

duo: Laila Rasmussen og Kåre Rauø i Finnsnes Korforening håper riktig mange møter opp på adventskonserten de skal gjøre i Gryllefjord kapell førstkommende lørdag 2. desember. Begge foto: Reidar Ingebrigtsen  Foto: Reidar Ingebrigtsen

kultur

Det er tredje året på rad at Finnsnes Korforening gjør en adventskonsert i Gryllefjord kapell.

Solister

– Det gjør vi blant annet på grunn av at vi blir veldig godt mottatt av folket som bor i Gryllefjord, og som er takknemlig for at vi kommer mannsterk utover for å gjøre konsert der. Vi føler at det blir satt pris på, og når det er tilfelle gjør vi det gjerne igjen, forklarer leder Kåre Rauø i Finnsnes Korforening.

På konserten har koret fått med seg Tore Lind og Tom R. Johansen som musikere. De stiller også både med egne og innleide solister.

– Fra Kulturskolen i Torsken stiller unge Silje Lange som solist. Solist er også Khaled Khaizaran, Elin Flakstad, Kjell Wilsgård og Elisabeth Berglund Jakobsen. I tillegg har jo koret egne solister, blant annet Oddmund Johansen.

Julegrantenning

Førstkommende lørdag skal også julegrana tennes i Gryllefjord. Det er en sermoni som åpnes av ordføreren i Torsken kommune, Fred Flakstad.

– Det er også ordføreren som skal være konferansier på konserten vår senere samme dag, opplyser Laila Rasmussen, som er en av sangerne i koret.

– Når vi arrangerer adventskonserter gjør vi det på den klassiske måten jeg selv husker fra min oppvekst, der det var vanlig med utlodning av fruktkurver og annet, noe også vi har. Lokalt vil kirkeforeningen også sørge for bevertning, lover Kåre Rauø.

– Hvor mange er det plass til i Gryllefjord kapell?

– Bra over 100 mennesker, likevel er dette et veldig intim og fint konsertlokale der man kommer ganske tett inn på publikum. Det er et koselig lokale, og vi trives veldig godt der, understreker Laila Rasmussen.

Konserten i Gryllefjord er en betalingskonsert, men barn under 12 år har fri inngang.

– Vi gjør ikke dette for å tjene penger, går konsertbudsjettet i balanse er vi fornøyd. Vi gjør det fordi det gir oss mye tilbake hvis vi kan skape en opplevelse som vi ser at folk trives med, understreker Rauø.

På konsertrepertoaret står både norske og engelske julesanger. Noen svært kjente, og noen som kanskje ikke er fullt så kjente. Det er også lagt opp til innslag med allsang.

På repertoaret står blant annet «Nordnorsk Julesalme». «Deilig er jorden», «En stjerne skinner i natt», «Long December Night», «Deck the Halls», «Mary did you know that» og »Ding Dong Merrily on High». Flere av sangene har nye arrangementer skrevet av korets dirigent Kristian Kaurin.