Snakker om sin nyeste bok

Det er boka om reisen langs grensen til verdens største land forfatteren Erika Fatland skal snakke om på Lenvik Bibliotek onsdag 6. desember.

SPRÅKMEKTIG: Erika Fatland er utdannet sosialantropolog og behersker åtte forskjellige språk. Hun har skrevet flere bøker etter at hun debuterte med en barnebok i 2009. Onsdag 6. desember holder hun et foredrag om sin siste bok «Grensen» på Lenvik Bibliotek.  Foto: Kagge Forlag

BESØK: Bibliotekarene Sigrid Stangnes og Arne Harald Steilbu oppfordrer flest mulig til å få med seg foredraget til Erika Fatland.   Foto: Reidar Ingebrigtsen

kultur

Sigrid Stangnes og Arne Harald Steilbu er svært fornøyd med å få besøk av Erika Fatland.

– Hun er utdannet sosialantropolog og snakker åtte forskjellige språk, og er en kritikerost forfatter som regnes som en av våre mest betydeligste samtidsforfatterne. At vi har klart å få henne til Finnsnes er rett og slett ganske stort, understreker Sigrid Stangnes, som ber alle merke seg datoen for forfatterbesøket.

– Det er satt til onsdag 6. desember. Grunnen til at jeg understreker dette er at vi pleier å ha slike arrangement på torsdager. Foredraget har gratis inngang, og bøkene hennes vil selges her: Erika Fatland signerer også boka, den er så fersk at dette også inngår i langseringen av den, forklarer Stangnes.

Murstein

Hennes kollega Arne Harald Steilbu har så vidt begynt å lese i boka.

– Det er en murstein av en bok som er på 620 sider. Den innholder også kart og illustrasjoner og bilder som forfatteren har tatt selv på sin reise langs grensen av Russland. Russland har 14 naboland, blant disse er Norge, Mongolia, Nord-Korea, Polen, Kina og Ukraina. Det er land som har alt fra åpne demokratier til diktatur, påpeker Steilbu.

Bibliotekarene beskriver «Grensen» som langt mer enn bare en reiseskildring.

– Denne boka handler også om historie, politikk, geografi og menneskene som bor i disse svært ulike landene som grenser mot Russland. Det som slår meg når det gjelder forfatterskapet til Erika Fatland er at hun er veldig flink til å få kontakt med fremmende mennesker i andre land, noe hennes utdannelse og språkbeherskelse sikkert medvirker til, sier Sigrid Stangnes.

Interessant

Steilbu mener «Grensen» er en bok som bør interessere de fleste.

– Her får man altså muligheten til å treffe denne utrolig dyktige forfatteren helt gratis, og også stille henne spørsmål etter at foredraget er ferdig. Personlig tipper jeg at «Grensen» kan bli en av årets julegavefavoritter, for her er det mye å lære og oppleve, understreker han.

– Til tross for all informasjonen er «Grensen» en lett tilgjengelig bok, som er skrevet nesten som en roman, skyter Stangnes inn.