Har fått gode kritikker, nå er hun klar for oss

Kari Simonsen har ikke noen planer om å sette ned tempoet selv om hun fylte 80 år i sommer. Tirsdag 28. november er hun klar for Finnsnes med forestillingen «Albert & Anna».

samliv: Fra venstre Kristoffer Sagmo Aalberg, Stine Robin Berg Hansen, Kari Simonsen og Sverre Bentzen. Duoen til venstre på bildet spiller Albert og Anna som ung. Tirsdag 28. november kan man se dem i forestillingen «Albert & Anna» i Kulturhuset på Finnsnes.   Foto: Marte Garmann

Klassiker: Kari Simonsen som sykesøster i Fleksnes-episoden «Blodgiveren», en rolle mange fortsatt forbinder henne med.  Foto: NRK

kultur

Skuespilleren er fullstendig klar over at mange fortsatt forbinder henne med rollen som sykesøster i Fleksnes-episoden «Blodgiveren».

– Du kan delta i store produksjoner både innen film og teater, men likevel bli best husket for en forholdsvis liten rolle som den, fastslår Kari Simonsen.

Listen over filmer, TV-produksjoner og teateroppsetninger hun har deltatt i er lang.

– Jeg har vært ansatt ved teater i hele mitt yrkesaktive liv, og regner det som min hovedgeskjeft.

– Hva foretrekker du å jobbe med, teater, film eller TV?

– Alt sammen. Det er bare herlig å kunne jobbe med en Fleksnes-episoden eller en film på dagtid, og så gå på scenen om kvelden. Ja, Fleksnes lages jo ikke nå om dagen, nå er det andre ting som gjelder.

Fortsatt svært aktiv

Kari Simonsen har ikke tro på å sette seg ned med strikketøyet i godstolen selv om hun forlengst kunne gått inn i pensjonistens rekker.

– Jeg tror ikke det er så bra for oss mennesker. Setter man seg bare ned, ja da... Personlig vil jeg helst jobbe så lenge helsa holder og noen vil ha meg. Foreløpig går det bra.

– Er det stor forskjell på det å dra på turné nå mot før?

– Jeg synes ikke det. Den største forskjellen er nok at kulturhusene vi opptrer i nå er større og har et mye bedre teknisk utstyr. Før måtte vi snakke veldig høyt for at alle i salen skulle høre hva vi sa. Med dagens teknikk slipper vi det.

– Har du inntrykk av at publikum forlanger mer i en tid med et stort tilbud på digital underholdning?

– Det er jeg ikke så sikker på. Teaterformen har ikke forandret seg så mye i løpet av den tiden jeg har stått på scenen. Men uansett så kan vi skuespillere bare gjøre så godt vi kan, og håpe at publikum liker det.

– Forestillingen du er ute på veien med nå har fått gode kritikker. Hva betyr det for dere som står på scenen?

– Det er klart at det betyr mye, og at det er hyggelig. Det er også en god begynnelse for en teaterforestilling som skal ut på turné med Riksteatret. Hadde den blitt slaktet ville sikkert færre gått for å se den.

Berører mennesker

Kari Simonsen er snart aktuell på Finnsnes med Riksteatrets oppsetning av «Albert & Anna», som er satt opp i Kulturhuset på Finnsnes førstkommende tirsdag 28. november. Da vi snakket med henne satt hun i en turnébuss som nærmet seg Bodø.

– Kritikerne har tatt godt i mot forestillingen, har publikum gjort det samme?

– Ja, det vil jeg si. Det er en forestilling som berører folk. Noen må tørke noen tårer, mens andre ser det komiske i situasjonene som oppstår. Og det er fullt lov å le, det er også mye humor i denne forestillingen.

– Er det mest bra voksne mennesker som kommer?

– Det er både bra voksne og unge mennesker, og det virker som om den også treffer de unge. Jeg mener den har noe for alle, men noen barneforestilling er det ikke. Vi snakker jo ikke med alle som ser forestillingen, men de vi har snakket med har gitt veldig gode tilbakemeldinger.

– Du har opptrådt i ulike sammenhenger i Kulturhuset på Finnsnes før. Hva synes du om det som spillested?

– Det er et fint kulturhus som jeg har bare gode minner fra. Dessverre får man ikke sett så mye annet enn hotellet og kulturhuset på stedene man opptrer, men på turen nordover sitter man jo og ser og ser ut gjennom bussvinduet, og knisper bilder.

– Har du noen gang angret på yrkesvalget ditt?

– Nei, i grunnen ikke. Jeg har fått holde på med det jeg liker å gjøre, og besøkt mange spennende steder i Norge.