Slår til med stemningskonsert på heimebane

Fredag kveld inviterer Kor Flott igjen til stemningskonsert i Stonglandet kirke. Der blir det mye nordnorsk på repertoaret.

stemningskonsert: Kor Flott og medlemmer fra Sørreis mannskor, her fra en konsert tidligere i vinter, inviterer til stemningskonsert på Stonglandet fredag kveld. Foto: Birger Caspersen  Foto: Birger Caspersen

kultur

Det er blitt en god tradisjon at Kor Flott holder konsert i Stonglandet kirke i november, og nå er det faktisk åttende året at koret inviterer til stemningskonsert ved inngangen til mørketida.

Nordnorske sanger

På årets konsert er det nordnorske sanger som står på programmet. Det er en stor nordnorsk sangskatt å ta av, og det som presenteres på konserten, er naturligvis bare et bitte lite utvalg av det som finnes og som korene har på programmet ellers, forklarer dirigent Oskar Larsen.

– Stonglandet kirke ble bygd på slutten av 1800-tallet og er ei stemningsfull og klangfull kirke som det er flott å synge i. Når det holdes nordnorsk konsert på Stonglandseidet, er det dessuten naturlig at bygdas store sønner Helge og Erling Stangnes er med oss. Disse trenger ingen nærmere presentasjon, og denne kvelden vil de bidra med flotte viser og lun god humor gjennom Helge sine tekster, forteller Larsen.

Sørreisa mannskor

På konserten denne gangen har Kor Flott besøk av Sørreisa mannskor, som i tillegg til å bidra med egne, nordnorske sanger også er med på en god del fellesnummer sammen med Kor Flott.

– Korene har arbeidet mye hver for seg, i tillegg til at vi har fire musikere som komper har jobbet og øvd. Den siste uka har vært satt av til fellesøvinger, og vi har fått finslipt detaljer i programmet, forteller Larsen.

Kveldens repertoar er hentet fra blant annet Jack Berntsen, Mary Pettersen, Halvdan Sivertsen, Tobben & Ero i tillegg til flere andre, og korene gleder seg til å fremføre et meget variert program fredagskvelden.

– Som før skal kirka lys-settes, både innvendig og utvendig, og vi har profesjonell lyd med oss for å gjøre konsertopplevelsen så god som mulig. Vi håper mange vil tilbringe fredagskvelden sammen med oss i en stemningsfull konsert, smiler Oskar Larsen.