«Mørketidsfolk» byr på sol både ute og inne

Det jobbes hektisk på flere plan for å få alt ferdig til åpningsforestillingen av Arvid Hanssen-forestillingen førstkommende torsdag.

URO Odd-Halvdan Jakobsen, som har hovedansvaret for åpningsforestillingen «Mørketidsfolk», sammen med fra venstre Christina Moldsvor, Sofia Kjørstad Hagefeld, Camilla Berg, Camilla Simonsen, Helene Søreng Gamst, Vilde Engkrog og Anne-Sofie Eide, som går i tiende klasse ved Nordborg ungdomsskole og medvirker i kunstprosjektet i forbindelse med åpningsforestillingen i Kulturhuset på Finnsnes førstkommende torsdag 9. november.  Foto: Reidar Ingebrigtsen

SOL Liudmila Shpynova hjulpet av elever fra Nordborg ungdomsskole jobber med sola som skal henge inne i storsalen i Kulturhuset under åpningsforestillingen.  Foto: Reidar Ingebrigtsen

INSTRUKTØR Liumila Shpynova leder kunsprosjektet der elever fra Nordborg ungdomsskole medvirker.  Foto: Reidar Ingebrigtsen

kultur

I tilknytning til åpningsforestillingen arbeider også en gruppe elever ved Nordborg ungdomsskole med et kunstprosjekt.

Lyser opp

– Det vi jobber med skal både være i foajeen og utenfor kulturhuset. På brygga ved Finnsnesvannet skal det være en sol som lyser opp i høstmørket. Vi har jobbet med dette prosjektet i fjorten dager, og mener at vi er helt i rute med å sluttføre det til åpningsforestillingen, sier elev Sofie Kjørstad Hagefeld, som jobbet med en uro-installasjon i foajeen da vi snakket med henne.

– Hvordan er det å jobbe med dette kunstprosjektet?

– Det er spennende. Det er bra å komme seg opp fra skolepulten å jobbe med noe annet enn teoretiske fag

Folkebladet har tidligere skrevet at den russiske danse- og folkemusikkgruppa Khayan fra Naryan-Mar i Nenets skal medvirke i åpningsforestillingen, men den har også en norsk avdeling.

Norske musikere

– I den norske avdelingen medvirker saksofonisten Henning Gravrok, pianisten Eivind Valnes og trommeslageren Martin Lien. I tillegg medvirker vår egen Tom R. Johansen. Han skal fremføre tekster av Arvid Hanssen som han selv har skrevet melodi til, forklarer Odd-Halvdan Jakobsen, som mener at man med dette stiller med et sterkt lag av norske musikere.

Liusmila Shpynova, som også har en solid kunstutdanning, leder arbeidet med å lage nok en sol. Til å hjelpe seg har hun elever fra Nordborg ungdomsskole, også disse fra tiende klassetrinn.

– Denne sola skal være en del av scenedekorasjonen under selve forestillingen, sier Jakobsen.

Sol inne

– Sol både ute og inne?

– Det kan man trygt si, alle som kommer på åpningsforestillingen kan vil få noen lyspunkter som ikke er vanlig på denne tiden av året. Elevene ved Nordborg ungdomsskole har jobbet veldig godt med dette kunstprosjektet.

Arvid Hanssen-festivalen 2017 åpner altså torsdag 9. november, og varer til og med søndag.