Har med seg prisvinner ut til skolene

Filmen "Barneraneren" i Den kulturelle skolesekken .

På turné i Den kulturelle skolesekken i Troms har Engebrigtsen med seg dokumentaren "Barneraneren".  Foto: Medieoperatørene AS

kultur

I uke 44 og 45 vil elever i ungdomsskole og videregående skole i Troms få besøk av den erfarne filmarbeideren Celine Engebrigtsen, skriver Troms fylkeskommune i en pressemelding.

– Hun har blant mye annet jobbet med casting til kjente filmer som "Kongen av Bastøy", "Fritt vilt", "Oskars Amerika" og "Sykt lykkelig".

På turné i Den kulturelle skolesekken i Troms har Engebrigtsen med seg dokumentaren "Barneraneren". Denne filmen vant prisen for årets beste norske dokumentarfilm på Bergen internasjonale filmfestival 2016.

- "Barneraneren" handler om 15 år gamle Noah som bor i Groruddalen i Oslo. En dag blir han arrestert og tiltalt for medvirkning til fire grove ran av barn. Han blir dømt for ett av dem, skrives det om filmen.

Filmskaper Jon Haukeland har fulgt Noah og kameratene på Haugenstua siden 2013, og skildrer deres sterke bånd til hjemstedet, lokalmiljøet og hverandre på en måte som gjør det lett for publikum å leve seg inn i hovedpersonens indre kvaler. t

- Filmen tar opp store temaer med høy relevans for unge mennesker: samhold, lojalitet, frykt, vennskap, rollemodeller og de viktige valgene vi tar i livet med de konsekvensene det får, presiseres det i pressemeldingen.