Fredrik Lantz er til daglig kantor i Evenes, men bruker fritiden til å jobbe med kor både i Sørreisa og Nordland.

– De to korene jeg leder i Sørreisa er Vennekoret og Young Voices. Vennekoret er for barn fra første til fjerde klassetrinn, mens Young Voices har medlemmer fra femte klassetrinn og oppover, forklarer Lantz. Han opplevde et lite generasjonsskifte da mange av sangerne i Young Voices ble borte på grunn av videreegående utdanning. Det har derfor vært nødvendig å tilføre Young Voices sangere fra Vennekoret.

– I dag har vi elleve medlemmer i Young Voices, men en til har meldt sin ankomst. Men vi har selvsagt god plass til flere sangere både i Vennekoret og Young Voices, så alle som vil være med er hjertelig velkommen, understreker Lantz.

Inkludering

– Hvilket repertoar har korene?

– I Vennekoret handler det mest som sanglede. Der har vi et veldig bredt repertoar av typiske barnesanger. Når det gjelder Young Voices så har vi løftet prestasjonsnivået noe, der får de unge prøve seg på flerstemt sang og det å synge på flere språk. Repertoaret omfatter det meste bortsett fra hardrock.

Men for Fredrik Lantz dreier det seg også mye om inkludering og fellesskap.

– Med det yngste koret har vi også pauser med lek og samvær. Av og til spanderer vi noe å spise og drikke. Men når det gjelder inkludering og det å bygge gode menneskelig relasjoner så er det noe vi etterstreber i begge korene.

Utfartstrang

Fredrik Lantz prøver også så godt han kan å ta korene med på turer.

– Det å komme ut og treffe andre som også driver med sang er jo noe jeg merker spesielt er populært blant medlemmene i det eldste koret. De har merket at verden er større enn Sørreisa, og det å treffe andre og få nye venner er jo noe som er har stor betydning for unge mennesker i den alderen. Flere av sangerne i Sørreisa har allerede rukket å bli gode venner med sangere i kor jeg leder i Evenes, forklarer Lantz.

Som i de fleste andre kor er det en klar overvekt av jenter i de to Sørreisa-korene, så Lantz tar gjerne i mot flere gutter.

AKTIV: Med barne- og ungdomskorene kantor Fredrik Lantz leder i Sørreisa og Evenes møter han hver uke mange unge sangere. Foto: Reidar Ingebrigtsen