Fresk Ungdom starta opp for fire år siden og gir unge talenter i Midt-Troms fra 11 til 19 år en scene å opptre på. På lørdag hadde de sin konsert nummer 50 på samfunnshuset i Sollia og til da hadde 49 ungdommer deltatt på konsertene siden oppstarten. Daglig leder i Fresk Ungdom, Rune Ottarsen hadde ønska seg et nytt talent til denne konserten og det ønsket fikk han oppfylt. Ikke bare det, de fikk hele to nye ungdommer med, nemlig vokalist Nicoline Heiberg-Evenstad og gitarist William Svegre. Men publikum var det heller dårlig med, det var omtrent like mange publikummere som aktive deltakere i konserten. Dessverre.

Vokalister

Vokalistene Silje Elise Lange (13) fra Gryllefjord og Mia Solset Malik (14) fra Sørreisa har vært med siden 2014 og er vel for ”veteraner” å regne, mens Ingrid Bergmann Larssen (15), også fra Sørreisa og Nicoline Heiberg-Evenstad (13) fra Gibostad tilhører en nyere årgang. Både Mia og Ingrid har planer å videreutdanne seg innen musikk, i første omgang på henholdsvis Kongsbakken vgs i Tromsø og Heggen vgs i Harstad.

- Det er veldig artig å få synge sammen, å få opptre på en scene. Hva vi framfører er avhengig av hvor vi er. Er vi på en pub en kveld, da blir det mye rock og sanger med fart i, er vi på en kafé blir det mer viser og ballader, forteller Mia Solset Malik.

- Og det er artig å få reise rundt til mange forskjellige plasser. I den siste tiden har vi vært både på Sjøvegan, i Vangsvik, her i Sollia og på Stonglandseidet, med noe forskjellig opptreden på de forskjellige stedene, sier Ingrid Bergmann Larssen.

- Når vi opptrer fra en scene som her i kveld, blir det litt av alt, fra rock til ballade, fra vise til jazz. Rocken kan være alt fra Elvis til Heavy Metal. Selv foretrekker jeg rock eller ballade, sier Silje Elise Lange.

- Det blir som i aften, da får du full pakke, da har vi litt av hvert, litt ballade, litt rock, litt popp, mye kult, kan Nicoline Heiberg-Evenstad betro Folkebladet.

Alle øver de hjemme hver dag og øver sammen når det skal være opptredener. Til denne konserten øvde de sammen fra 1800 til 2300 på fredag kveld og fra 1100 til 1900 på lørdag, bare avbrutt av mat og hvilepauser.

Konserten

De Freske Ungdommene, Mia, Silje og Ingrid, assistert av William Svegre på gitar, og med de proffe musikerne Sigbjørn Thomassen på gitar, Roger Jakobsen på trommer og Morten Steene på bass, åpnet konserten med Credence’s ”Hey, tonight”, fulgt av Roxettes ”The Look” og Franz Ferdinans ”You could have it”. Rune Ottarsen ønsket alle 10 publikummerne velkommen med et smil og så var det Nicolines tur med Christopher Ward og David Tysens ”Black Velvet”. Fresk Ungdoms eneste mannlige vokalist, Edvind Ryvold fra Stonglandseidet entra så scenen og sammen leverte han og Nicoline en herlig utgave av Leonard Cohens ”Hallelujah”. Etter den sang han ”Sweet Home Chicago” fra filmen Blues Brothers. Og slik gikk det, slag i slag til Mia og Ingrid avslutta med ”Emmylou” av First Aid Kit.

– Herlig konsert

En herlig konsert, bare så synd at så få fant vegen til den.

- Vi i Fresk Ungdom har holdt på i fire år og ideen er å gi talentfull ungdom en scene å opptre fra. Det eneste mange har er UKM og det blir en gang, i heldigste fall to ganger. Gode stemmer fortjener god musikk og gode forhold. Så jeg fant ut at det ville jeg gjøre noe med og starta Fresk Ungdom, forteller Rune Ottarsen, som var lite fornøyd med publikumsframmøtet.

Aftenens vokalister. Fra venstre Edvin Ryvold, Nicoline Heiberg-Evenstad, Mia Solset Malik, Silje Elise Lange og Ingrid Bergmann Larssen. Foto: Birger Caspersen
Vokalist Nicoline Heiberg-Evenstad med Sigbjørn Thomassen på gitar, Roger Jakobsen på trommer og Morten Steene på bass. Foto: Birger Caspersen
Nicoline Heiberg-Evenstad fra Gibostad er en av de siste vokalistene i Fresk Ungdom. Foto: Birger Caspersen
Nicoline Heiberg-Evenstad og Edvin Ryvold synger Leonard Cohens ”Hallelujah”. Foto: Birger Caspersen