- Bravo – bravissimo – ikke minst til Sørreisa musikkforening

Lørdag var den kvelden Sørreisa musikkforening ble en verdensstjerne.

ovasjoner: Anne-Lise Sollied Allemano og Carlo Allemano høstet stående ovasjoner etter konserten lørdag kveld. Men her applauderer de selv Sørreisa musikkforening. Alle foto: Arne Ivar Hanssen  Foto: Arne Ivar Hanssen

kultur

Det er alltid fascinerende å se hvordan et samarbeid med profesjonelle yrkesmusikere løfter et sammensatt ensemble. Sopranen Anne-Lise Sollied Allemano, opprinnelig fra Senja, og tenoren Carlo Allemano er verdensstjerner. De har opptrådt på de største internasjonale scenene, med utmerkelser og CD-utgivelser bak seg, med statsoperaen i Wien og Orchestre Philharmonie de Nice som musikalsk ramme. De har en rekkevidde i repertoaret som går fra klassisk materiale til musikaler og standardlåter innenfor jazz. De trollbinder sitt publikum, enten de tolker «Sommernatt ved fjorden» eller «O sole mio», duetter fra Operafantomet eller fra West Side Story.

Et slikt par gjør aldri en dårlig konsert. To musikere av et slikt format garanterer kvalitet – ikke bare i det musikalske uttrykket, men også i en mer helhetlig konsertopplevelse: Det var mer høytidsstemt i Sørreisa kulturhus enn vanlig denne lørdagskvelden, og du merket så godt at det også stilmessig var et annet preg over hele presentasjonen.