Spis for en «hundrings» i fem dager

Nå kan du gjøre kupp og spise for en «hundrings» i fem dager på spisesteder i Midt-Troms.

KLAR Herman kaffebar på Finnsnes er blant spisestedene som deltar på «Spis for en hundrings» i Midt-Troms i oktober. Fra venstre: medarbeider Ronja Johnsen og daglig leder Jill Nergård.  Foto: Susanne Noreng

kultur

Det har allerede vært gjort flere steder i landet, og blant annet flere ganger i Tromsø. Nå har markedsavdelingen i Folkebladet tatt konseptet til Midt-Troms, og 9. til 13. oktober går minifestivalen «Spis for en hundrings Midt-Troms» av stabelen.

Sjekk «Spis for en hundrings» på Facebook

Et av spisestedene som skal være med er Herman kaffebar på Finnsnes.

- Det høres veldig spennende ut. Det er med på å skape litt mer liv og kanskje klarer man å lure ut litt mer folk til spisestedene. Det blir spennende å se om det har noen effekt, sier daglig leder Jill Nergård.

- Bruke spisestedene mer

- Konseptet handler om at vi skal bruke spisestedene våre mer. Vi skal bruke det mattilbudet vi har i området og gå ut og spise. Samtidig får spisestedene mulighet til å vise frem hva de har, forteller grafisk markedskonsulent Kariann Bjørnerøy i Folkebladet.

Spisestedene skal servere èn rett hver dag for 100 kroner disse dagene.

- Vi er veldig spent på hva de forskjellige stedene skal servere, sier Bjørnerøy.

Og det er alt fra pizzarestauranter, hamburger, fiskemat, tradisjonell mat og internasjonal mat som stedene tilbyr.

- Vi tror nok det skal bli en variert meny, sier Bjørnerøy.

16 spisesteder med

Menyen er nemlig ikke satt ennå, men vil bli lagt ut på festivalens Facebook-side før det starter. Her vil hvert spisested presenteres med matrett.

Så langt er det 16 spisesteder på forskjellige steder i Midt-Troms med. Det er Patricias Gatekjøkken på Setermoen, Burger King på Finnsnes, Kysten Rundt på Finnsnes, Herman kaffebar på Finnsnes, MIX på Silsand, MIX i Sørreisa, Senjastua på Silsand, Fruene på torget på Finnsnes, Finnsnes hotell på Finnsnes, Byens Bistro på Finnsnes, YX på Bardufoss, Shell på Finnsnes, Sørreisa hotell, Okazo på Finnsnes, Skreien Spiseri i Gryllefjord og Widsten Handleri i Gryllefjord.

- Men vi håper selvsagt at flere spisesteder hiver seg med, sier Bjørnerøy.