Samfunnshuset er ikke stort nok til alle loppene

Rønningen samfunnshus er ikke stort nok til å romme alle loppenene som er kommet inn til loppemarkedet som skal avvikles i helga.

LOPPER: Bord dekket med lopper i storsalen i Rønningen samfunnshus under et tidligere loppemarked .Årets loppemarkedet arrangeres lørdag 16. og søndag 17. september. Foto: Reidar Ingebrigtsen  Foto: Reidar Ingebrigtsen

Styremedlem: Kirsti-Iren Eilertsen i UL Fremskritt er kjempeglad for alle loppene som er kommet inn.Foto: Privat  Foto: Privat

kultur

Det opplyser styremedlem Kirsti-Iren Eilertsen i bygdelaget UL Fremskritt, som står som arrangør av loppemarkedet. Hun er imponert over givergleden til folk flest.

– Vi har i år fått inn veldig mange lopper. Faktisk så mye at vi må sette opp noen store telt utenfor bygdehuset der vi også kan selge disse. Vi tenker da først og fremst på møbler, som jo tar ganske mye plass, og derfor lettere kan selges fra telt, påpeker hun.

– Er det første gang dere må ta i bruk telt som utsalgssteder?

– Vi har gjort det før, men dette er nok et av toppårene når det gjelder innleverte lopper.

Røverkjøp

– Hva er det dere selger?

– Det meste, egentlig. Selvsagt en masse klær, alt fra barnebunader, flotte selskapskjoler, frakker, stentøy, seksjoner, bøker, pyntegjenstander og mye, mye annet. Vi har til og med fått inn et hjørnebadekar og en Singer symaskin på bord. Det siste er jo mest som en antikvitet å regne, og kanskje mest interessant for samlere.

– Da kan man vel gjøre såkalte røverkjøp hos dere?

– I høyeste grad, vi har blant annet fått inn noen flotte krystallglass og boller. Dette er produkter som vanligvis koster flere hundre kroner, kanskje tusen. Her selges jo alt for en pris som er mye lavere enn det de er verdt.

Lørdag og søndag

Loppemarkedet på Røningen samfunnshus arrangeres førstkommende lørdag og søndag.

– Loppemarkedet deres pleier å være godt besøkt?

– Ja, det er veldig mange som kommer, og de aller fleste drar ikke tomhendt hjem. Vi har også et tilbud for de minste. Nemlig tombola.

– Dere har også en kafé i samfunnshuset. Hva kan du by på der?

– Nå sitter ikke jeg i komiteen som styrer med det, så jeg kan ikke gå helt i detalj. Men jeg vet at det selges vafler og noen nydelig kaker som damene i bygdelaget har laget. Og sikkert også rundstykker med godt pålegg.

– Hvor viktig er dette loppemarkedet for dere?

– Det er et av hovedinntekskilden til bygdelagets drift og vedlikehold av bygdehuset. Så det er veldig viktig.