Salen nede snart utsolgt

Riksteatrets oppsetning av Henrik Ibsens «Gjengangere» går rett inn i pensum til videregående skoler.

TURNE: Kritikerne triller en femmer på terningen for Riksteatrets oppsetning av «Gjengangere», som er satt opp i Kulturhuset på Finnsnes tirsdag 12. september. Foto: Riksteatret 

Man vet hva man får når hele landets teater setter opp et Ibsen-stykke

Vibeke Johnsen, teaterkontakt

KLASSIKER: Klassisk teater med høy kvalitet selger godt på Finnsnes, sier teaterkontakt Vibeke Johnsen ved Kulturhuset på Finnsnes. Foto: Reidar Ingebrigtsen 

kultur

Av den grunn har flere videregående skoler fra hele Midt-Troms bestilt plass til forestillingen, som er satt opp i Kulturhuset på Finnsnes tirsdag 12. september.

– Det er veldig gledelig, men ikke så overraskende at mange videregående skoler har booket seg inn på denne forestillingen. Den er jo skrevet av Henrik Ibsen, og går dermed rett inn i pensum for elevene, forklarer teaterkontakt Vibeke Johnsen ved Kulturhuset på Finnsnes.

– Hvordan er forhåndssalget til denne forestillingen?

– Salen nede begynner å fylles opp nå. Det er fortsatt plasser igjen der bakerst i salen, men de beste plassene er nok solgt.

– Hvor mange plasser er det?

– Vi har solgt litt over 250 seter, og foruten ledige plasser nede har vi selvsagt galleriet igjen, der det ikke solgt noen seter ennå.

Kvalitet

Vibeke Johnsen er svært fornøyd med at så mange har lyst til å se «Gjengangere».

– Det er gledelig at folk kjenner sin besøkelsestid når vi får besøk av en kvalitetsforestilling som dette. Samtidig er «Gjengangere» er klassiker som folk som sokner til Kulturhuset på Finnsnes vet å sette pris på. Man vet hva man får når hele landets teater setter opp et Ibsen-stykke.

«Gjengangere» hadde premiere 31. september, og er nå i gang med den landsomfattende turneen der Finnsnes er det eneste stedet i Midt-Troms forestillingen blir vist.

Gode kritikker

– Hvordan har «Gjengangere» blitt mottatt så langt?

– Veldig bra, både Adresseavisen, Aftenposten, Dagsavisen og NRK har gitt den fem i terningkast. Så alle som har kjøpt billetter har noe å glede seg til. For de som ikke har det, så er det jo forsatt ledige plasser.